Tyxo.bg counter

Флашки “за шпиони” - с криптиране и дистанционно изтриване на данните

Точно такива пуска на пазара компанията Kingston, която вдига на следващо ниво защитата на данните в своите USB устройства за съхранение с нови попълнения в линията Data Traveler.

Покрай големите сделки в ИТ индустрията малко незабелязан остана това, че през февруари компанията Kingston купи от Imation марката флаш-памети с висока степен на защита IronKey. Вероятно доста по-забележим обаче ще са и резултатите от това придобиване, първите от които са готови да излязат на пазара в лицето на първите модели още по-здраво защитени USB флашки на Kingston.

Става въпрос за моделите от фирмената Data Traveler фамилия, носещи обозначенията DT4000G2DM и DTVP30DM. Въпросните устройства за пренос и съхранение на данни поддържат хардуерно 256-bit AES шифроване и имат сертификати, FIPS 140-2 Level 3 и FIPS 197, гарантиращи съответствието с най-високите изисквания за защита на данните в корпоративна среда.

И това съвсем не е всичко, което гарантира неприкосновеността на записаното на флашките. Новите устройства поддържат също функция за безопасно ползване на пароли, геолокация в случай на загуба или кражба и дори възможност за дистанционно унищожаване на паметта, ако собственикът реши, че безценните му данни могат да попаднат не при когото трябва.

И двете нови силно защитени флашки на Kingston ще се предлагат с капацитети от 5 до 64 GB и с 5-годишна гаранция от производителя.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.