Tyxo.bg counter

Тотално Wi-Fi ускоряване демонстрира TP-LINK на IFA 2015

Производителят на мрежова техника TP-LINK представи ново оборудване за супер-бързи Wi-Fi връзки на тазгодишното изложение IFA в Берлин. Сред новите предложения на компанията са модерни Powerline Gigabit адаптери, AP решения за малки бизнеси и “облачни” камери за наблюдение в реално време.

Безжичните мрежи и съответното оборудване за тях отдавна са неразделна част от потребителската електроника у дома или в малките офиси, затова не е голяма изненада и присъствието на редица Wi-Fi продукти на приключващото днес изложение IFA 2015. Както можеше да се очаква, с доста внушително портфолио нови продукти се беше приготвила и компанията TP-LINK, която представи в Берлин серия нови продукти, предназначени да оптимизират покритието и качеството на домашната безжична мрежа.

Сред новостите от производителя са например последното му поколение Powerline адаптери в лицето на комплекта TL-WPA8730, който, по официалната информация, осигурява до 1200 Mbps скорости на предаване на данни в електрическата мрежа. Процесът на конфигуриране и монтаж с тези адаптери е значително опростен, а функцията tpPLC позволява управлението на мрежовите настройки да се правят директно от смартфон или друго мобилно устройство (посредством съответното приложение). TL-WPA8730 е базиран на все по-популярния AC Wi-Fi стандарт и осигурява комбинирантрансфер на данни със скорост до 1750Mbps. Комплектът поддържа стандарта HomePlug AV2, благодарение на което осигурява стабилна връзка, поддържаща споменатата скорост на предаване на данни по електрическата мрежа до 1200 Mbps.


Тотално Wi-Fi ускоряване демонстрира TP-LINK на IFA 2015

© PCWorld България, pcworld

На IFA в Берлин, TP-LINK представя и най-новия си продукт от серията устройства Enterprise Access Points - EAP330, подходящ за малки и средни предприятия. EAP330 разполага с функции като PoE, безплатен Software EAP Controller и Наблюдение на операции в реално време и, според производителя, е една от най-гъвкавите и икономични точки за достъп на пазара. EAP330 има шест вътрешни антени и предлага скорости на трансфер от 1900 Mbps в двете ленти.


Тотално Wi-Fi ускоряване демонстрира TP-LINK на IFA 2015

© PCWorld България, pcworld

За широка аудитория интерес вероятно ще представлява и форменото ново ново облачно-базирано устройство за видео мониторинг - HD камерата NC450, поддържаща скорости на трансфер на данни до 300 Mbps. Камерата разполага с функции за въртене, накланяне и заснемане на видео в слабо осветени среди, а приложението tpCamera, инсталирано на смартфон или таблет, позволява лесно наблюдение на случващото се у дома, или офиса от всяко място, където има интернет. Камерата има също микрофон и гопворител, позволяващи двупосочна аудио комуникация. Осигурена е и функция за откриване на звук и движение, така че потребителят е винаги в течение със случващото се в негово отсъствие, като получава известия за събития по имейл или FTP.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.