Tyxo.bg counter

Сирма Солюшъс стана сертифициран партньор на IBM

Родната компания ще обслужва доставките на IBM Power сървърните системи и IBM Enterprise Storage решенията за съхранение.

Българската компания Сирма Солюшънс вече е сертифициран доставчик на IBM за фамилиите продукти IBM Power Servers, както и IBM Enterprise Storage хранилищата. По такъв начин, Сирма Солюшънс става една от всичко на всичко шестте компании, които ще предлагат тези комплексни корпоративни решения на българския пазар.

IBM power servers

Чисто технологичните предимства на решенията на IBM Power срещу традиционната x86 архитектура, като например 80 броя 5GHz процесора с 640 треда в едън сървър,  освен че посрещат огромни изчислителни нужди, генерират и огромни икономии, подчертават още от новия сертифициран партньор на IBM.  Икономиите се осъщесвяват както от необходимите драстично по-малък брой сървъри и от минимизирането на броя на софтуерни лицензи, така и от скъпоструващ ИТ персонал за поддръжка, консумация на енергия и други свързани разходи.

Решенията за съхранение на данни на IBM пък позволяват лесен анализ на фирмената информация, гарантират непрекъсваемост и скалируемост по модел pay-as-you-grow както и достъп през „облачна“ (cloud) инфраструктура.

Според Сирма Солюшънс, икономическите сектори, в които този тип системи са най-търсени, са банките и финансите, където те са от критично значение и обработват милиони заявки и транзакции; здравеопазването и телекомуникационните услуги. На практика обаче, всяка организация обработваща големи масиви от данни (т. нар. Big Data) е потенциален потребител на решенията.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.