Tyxo.bg counter

IBM обнови Power Systems сървърите си с по-мощен процесор

Новите IBM Power Systems сървъри, базирани на новия POWER8 процесор, анализират информация 50 пъти по-бързо в сравнение с последните системи, базирани на x86 архитектура, твърдят от компанията.

Нови, изцяло базирани на отворени сървърни платформи Power Systems предложения от IBM са готови да влязат в действие в центровете за обработка на големи обеми данни и да им помогнат да се справят с огромното количество информация с безпрецедентна бързина, съобщават от "голямата синя".

Според официалната информация, новите Power Systems сървъри, базирани на IBM POWER8 технологията, са резултат от инвестиция от 2,4 милиарда долара, над тригодишен труд и позоваването на над стотици патенти на IBM. Казано иначе, обновените Power Systems сървъри ползват най-модерния IBM POWER8 процесор, в който са вградени над 4 милиарда микроскопични транзистора и система от кабели с дължина над 20 километра.

За да помогне на клиентите си да се справят с огромното количество информация, IBM обявява също три нови решения на Power Systems, оптимизирани за индивидуалните изисквания на Big Data и аналитичните решения, добавят още от компанията. Новите системи IBM Solution for BLU Acceleration, IBM Solution for Analytics и IBM Solution for Hadoop са оптимизирани за работа с Power Systems, така че да предоставят бързо полезни насоки за бизнеса от структурирани и неструктурирани бази с данни. Според тестовите резултати на IBM - IBM Power Systems са способни да анализират информация 50 пъти по-бързо в сравнение с последните системи, базирани на x86 сървъри.


IBM обнови Power Systems сървърите си с по-мощен процесор

© PCWorld България, pcworld

Тъй като Linux е основна движеща сила за създаване на иновации, IBM инвестира над 1 милиард долара през последната година в Linux и други технологии с отворен код за PowerSystems сървърите. Основните инвестиции включват нови продукти, разширяваща се мрежа от пет Power Systems Linux центъра по света, Power Development Platform, както и безплатна облачна платформа за разработчици за тестване на приложения, базирани на x86 сървъри.

В заключение остана да припомним, че у нас сървърните решения от фамилията IBM Power Systems се предлагат у нас от оторизирания за целта интегратор IBS България

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.