Tyxo.bg counter

Samsung подобрява общуването между телевизора и хладилника

Компанията представи нов Smart TV SDK пакет, който предоставя възможности за основна интеграция между модерните домашни електроуреди.

Хипотетичните футуристични ситуации, описани в миналогодишната ни статия "Привет! Обажда се вашият хладилник .." изглежда са на път да се сбъднат - поне във вселената на Samsung Electronics. От компанията съобщават, че са направили първата стъпка към свързване на всекидневната стая с „интернет на нещата", като предоставят новия софтуерен комплект за разработка – т.нар. Smart TV SDK, който предоставя "основна интеграция на умни устройства с телевизионното изживяване".

В случай, че сте пропуснали, концепцията „интернет на нещата" (Internet of Things) се смята за една от десетте технологични тенденции, способни да променят света. Технологията се използва и за т.нар. автоматизация на дома, чрез която ежедневно употребявани вещи като телефона, автомобила, домакинските уреди се свързват безжично помежду си към интернет и обменят данни и информация.

А чрез новия Smart TV SDK собствениците на моделите телевизори Samsung Smart TV от 2013 г. и 2014г., които също притежават и свързани уреди на компанията, ще могат да получават актуални съобщения от хладилника, пералнята или климатика директно на телевизионния си екран, включително и информация дали прането е готово или дали някой е отворил хладилника, поясняват от Samsung. Освен това новият SDK пакет прави възможно основното взаимодействие между телевизора и свързаните уреди. Например ще можете да регулирате климатика, без да се налага да ставате от дивана, докато гледатe някой особено завладяващ филм.


Samsung подобрява общуването между телевизора и хладилника

© PCWorld България, pcworld

Разбира се, т.нар. "свързан дом" съдържа много повече от комуникация между споменатите няколко електроуреда, но все пак с новия SDK пакет Samsung прави голяма крачка лъм действителната реализация на тази идея. Според компанията, основен кандидат за бъдеща интеграция е осветлението, а следващата стъпка е платформата да започне да взаимодейства и с уреди, произведени от различни компании. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.