Tyxo.bg counter

Nokia си е направила портативен мултимедиен плейър

Новият плейър, който вероятно ще се предлага под името Nokia Guru, е много компактен, благодарение на факта, че няма дисплей и набляга на базовите функционални възможности.

С разпространението на смартфоните, самостоятелните мултимедийни плейъри като че престанаха да бъдат обект на особено внимание от страна и на потребители, и на потребители. Въпреки това, разработката на подобни устройства, явно не се смята за загубено време. Или поне така е за инженерите на Nokia, които според снимка, публикувана в Twitter @evleaks, са си направили ново устройство от този тип, което според информационния източник, вероятно ще се предлага под името Guru.

Новият портативен мултимедиен плейър на Nokiа е изключително компактен, благодарение на факта, че няма дисплей и набляга на базовите функционални възможности. От снимката се вижда, че джаджата е снабдена с microUSB порт за синхронизация на музикалното съдържание и за зареждане на вградената батерия. Устройството, разбира се, е оборудвано и с аудио жак за включване на слушалки. По-нестандартна е реализираната в плейъра поддръжка на NFC комуникации, която позволява бързо свързване със съвместими смартфони, слушалки или тонколонки.

За съжаление, информационният източник не уточнява цената на портативния мултимедиен плейър Nokia Guru, нито кога евентуално ще го видим по магазините. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.