Tyxo.bg counter

TP-Link усъвършенства популярен безжичен рутер

Моделът TP-Link TL-WR841N/ND е с подобрен обхват и е предназначен специално за дома и малкия офис.

Производителят на мрежово оборудване TP-Link пуска на пазара нов вариант на популярния безжичен рутер TL-WR841N. Модификацията, обозначена като TL-WR841ND, е с отделящи се антени, поддържа стандарта IEEE 802.11n със скорост на безжичен трансфер на данни до 300 Mb/s и ориентирана към SOHO потребителите, търсещи удобен безжичен маршрутизатор за употреба у дома или в малък офис.

Новата версия на продукта е с обновен дизайн, a новите антени осигуряват по-мощен сигнал - 5 dBi вместо 3 dBi. Те приемат и предават едновременно няколко потока данни (т.нар. MIMO технология), осигуряват по-голяма зона на покритие, стабилна връзка и максимална пропускателна способност, твърдят от компанията. Освен това, новият дизайн подобрява охлаждането с по-добро разпределение на въздушните потоци във вътрешността на устройството. За удобство на потребителите на корпуса е изведен и бутон за включване/изключване на захранването.


TP-Link TL-WR841N/ND


Елементарната процедура на инсталация и удобният интерфейс позволяват бърза настройка и влизане в мрежата за няколко минути, съобщават още от производителя. Устройството има възможност за установяване на приоритети за ресурсоемки приложения, чувствителни към прекъсването на сигнала, като гласов трафик и поточно видео.

Системата за защита на TL-WR841N/ND включва поддръжка на SSID, контрол на достъпа на базата на MAC-адреси, WEP-криптиране, WPA/WPA2 и WPA-PSK/WPA2-PSK автентификация. Според официалната информация, за настройка на параметрите за сигурност е нужно само натискане на един бутон на корпуса, и автоматизираното помощно средство QSS ще настрои защитата на комуникацията с WPA2 алгоритми за криптиране.

Според дистрибутора Диджи Електроникс, от който може да се търси и повече информация за цените, и двете модификации на рутера са достъпни у нас. Безжичните рутери на TP-Link се предлагат с гаранция 2 години. 

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.