Tyxo.bg counter

И Toshiba скоро ще подсили таблет манията

През септември или октомври японската компания Toshiba ще пусне на пазара нов 10-инчов таблет, работещ под управлението на Google Android.
През юли по време на пресконференция в Австралия, посветена на 25-годишнината на лаптоп бизнеса на Toshiba, финансовият директор на австралийското подразделение на компанията Марк Уитард, показа прототип на първия "неконвертируем" таблет на фирмата (на снимката), но дискретно пропусна да съобщи каквито и да било подробности за него. В края на миналата седмица обаче, в онлайн ресурса Digitimes се появиха малко повече подробности за предстоящия анонс.


Според информацията от въпросния сайт, новият таблет на Toshiba ще се появи на пазара през септември или октомври тази година. Знае се също, че устройството ще има 10-инчов LCD екран и ще бъде построен на базата на мобилната платформа NVIDIA Tegra 2, като ще работи под управлението на отворената операционна система Google Android.
Пак според наличната информация, първоначалното количество на доставките на Toshiba таблета ще възлиза на едва 40-50 хиляди броя за целия свят, което колегите определят като "несъществено".
Това вероятно значи, че едва ли въпросните устройства ще стигнат до нашия малък пазар през тази година, но все пак не бива да се забравя, че по това време се очакват и други интересни таблет алтернативи, тъй като редица големи компании се готвят да пуснат свои устройства от този тип до края на 2010 и към началото на 2011 г. Сред тях ще бъдат например Acer с таблет, базиран на Qualcomm чип и с Android ОС, Lenovo със свой таблет, наречен LePad, ASUS с няколко модела Eee Pad и др.

Twitter icon Facebook icon
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.