Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Виртландия ще издаде златни монети

Създаването на златните монети е част от общата икономическа стратегия на уеб-базираната държава. Значителна част от гражданите на Виртландия са от български произход.

26 март 2009
21250 прочитания
15 одобрения
3 неодобрения

Първата суверенна Интернет-базирана държава – Виртландия, обмисля възможността да започне изсичането на златни монети, като инвестиционен инструмент за предпазване на спестяванията на своите граждани по време на световната икономическа нестабилност. Проектът за изработване на златните монети е част от цялостната икономическа стратегия на Виртландия, чиито граждани в момента са близо 600 души от всички 5 континента. Значителна част от гражданите на Виртландия са от български произход.

Стратегията е с три основни цели – създаване на нови работни места и други възможности за гражданите на Виртландия да печелят пари; подпомагане на гражданите да намаляват разходите си; и подпомагане на опазването на спестяванията на гражданите.

Според Виртландия, в повечето държави днес, когато бъдещето на националните валути е неясно, златото става все по-популярно. Златните монети на Виртландия ще бъдат със статут, подобен на възпоменателните, или колекционерските монети, или медали. Затова, те могат да се превърнат в международен инструмент за инвестиции.

Монетите ще бъдат изработени от 24 каратово злато, а Виртландия ще гарантира тяхното качество и тегло. Монетите ще се продават онлайн с минимална печалба. Специална анкета сред гражданите на Виртландия цели да дефинира цената и теглото на бъдещите монети. Идеята за създаването на монетите се обсъжда на този адрес.

За да бъдат определели дизайнът и името на монетите, Виртландия стартира два конкурса – за дизайн и за име на монетата. Най-добрият дизайн ще бъде използван за изработване на Виртландските златни монети. За участие в конкурса, хората трябва да изпращат своите предложения за дизайн на електронна поща CoinDesignContest@Wirtland.com, или да ги качат във Witizen Network. Виртландия очаква и приветства изпращането на професионално изработени дизайни, както и на концепции и идеи за дизайна на златните монети. В конкурса за име на монетата се очакват предложения на електронна поща CoinNameContest@Wirtland.com.

15 одобрения
3 неодобрения
Още от рубрика "Lifestyle"
КОМЕНТАРИ ОТ  
koko-rozi
11:17, 26 март 2009
интересно
1
одобрения: 0
В страната на гнилото грозде и стафидата е царица.
Miha
01:07, 28 юли 2009
Cybercountry\'s Gold Coin Becomes Reality: [ препратка ]
2
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Виртландия ще издаде златни монети"    

абонамент за бюлетина