Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Сайтове за коли

25 септември 2003
24937 прочитания
23 одобрения
18 неодобрения
Кои марки автомобили имат официални страници на български и как могат да ви бъдат полезни те? Сайтовете за коли у нас трудно могат да се мерят с качеството на световните марки. Достатъчно е да вземете за примери изключителни страници като bmw.com или audi.com. Показателно за състоянието на българското уеб пространство в тази посока е и обстоятелството, че въпросните две марки са едни от многото, които нямат официални сайтове у нас. Какво би трябвало да бъде в общи линии съдържанието на този тип страници? На първо място – възможно най-голямо разнообразие на представяните модели, подробна статистика за всеки един от тях, изобилие от снимки с високо качество и размери, които да ги правят подходящи и за wallpaper-и.

От търговска гледна точка е наложително и присъствието на ценови листи, които представят условията за закупуване във всички варианти, както и информация за адресите на представителите в цялата страна. Все пак немалко автомобилни вносители са се постарали да присъстват официално в българския Интернет. Ще ви запознаем с някои от техните сайтове... www.citroen.bg Страницата на Сitroen притежава едно от качествата, които лесно могат да спечелят уеб маниаците – изключително богата база данни с снимки. Освен, че са много, те са и с превъзходно качество. Благодарение на високите им резолюции, много от тях могат да бъдат подходящи и за wallpaper-и.

Фотографиите са разделени в няколко подробни секции, които представят детайлно развитието на марката през годините. Сериозен интерес за ретро-феновете би представлявал разделът с автомобили от 30-те, пълен с модели, от които в днешно време са останали единици и само милионерите могат да си ги позволят. Повече за интересното минало на тази марка марка можете да научите от раздела “История”, който също е с много богато съдържание и е написан в увлекателен стил. www.daewoo-bg.com Страницата на Daewoo впечатлява преди всичко с приятния си външен вид и не особено практичната структура. Тук можете да откриете доста подробна информация за основните модели на компанията.

Всеки един от тях е представен и със сериозно количество фотографии, повече от които за съжаление са с почти миниатюрни размери. Въпреки това, заедно със словесните описания, те дават добра представа за автомобилите и техните възможности. Така страницата може да бъде полезна най-вече за потенциалните клиенти; за тях са предвидена ценовата листа, лизинговите условия, данните за дилърската и сервизна мрежа и т. н. www.ford.bg Ford може да се похвали с един от най-добре организираните сайтове. В него е поместено огромно количество информация, насочена преди всички към крайните клиенти. И тук можете да откриете всичко за моделите, които ви интересуват.

В това отношение представен е не само Ford, а и марките Volvo и Jaguar. За всеки модел е приложена фото-галерия с достатъчно на брой снимки. Това един от малкото разглеждани сайтове, които са се сетили да прибавят и книга за гости. Въпросът за нейната изправност е друг проблем. www.jkchonda.com В страницата на Honda са представени много голямо количество модели и за всеки от тях са предвидени по няколко фотографии с не много високи резолюции. Снимките в сайта са изключително много и изобразяват не само външната част, но и интериора на автомобилите. И тук можете да откриете подробни данни за техническите характеристики и оборудването на автомобилите.

Една от особеностите на сайта, която го отличава от останалите, е секцията с полезни връзки. Тук можете да откриете адресите на официалните страници на марката в различни държави в Европа, Америка и Азия. www.mercedes-benz.bg Не така семпло стоят нещата със сайта на Mercedes. Страницата, както може да се предполага, е с твърде богато съдържание и голям брой раздели. По един от тях е предвиден за леките, лекотоварните автомобили, вановете, тежкотоварните, тези със специално предназначение. Сред последните се числят и доста особени возила като селскостопанските, противопожарните, за инвалиди и т.

н. Лошата новина е, че съдържанието на сайта не е изцяло на български. При всеки модел има препратки към англоезичната версия, а на родния език са публикувани само текстови файлове с техническите характеристики. Така страницата определено може да разочарова феновете на прочутата марка у нас. www.mitsubishi.bg За разлика от предишния, този сайт не се отличава с особена претенциозност по отношение на външния вид и авторекламата. Съдържанието обаче също е на границата на санитарния минимум. Представянето на колите се свежда до кратки бележки относно техническите им параметри и две-три малки и невзрачни фотографии.

Все пак моделите, върху които е обърнато внимание, са сравнително много на брой. Авторите и на тази страница са сетили за добрата идея да прибавят раздел с полезни линкове. Той обаче все още е “Under Construction”. Същото почти се отнася и за имиджовата секция “История”, която представлява едно изключително кратко описание на развитието на марката през годините. По неизвестни причини то е съставено не, както всеки грамотен човек би могъл да очаква, от думи, а от картинки… www.nissan.bg И тази страница поставя основния акцент върху представянето на различните модели. Те обаче са твърде малко, а снимките за тях – съвсем недостатъчно.

Към тях, разбира се, са добавени и некратки словесни описания, които дават добра представа за разликите между отделните модели. Неприятно впечатление прави обстоятелството, че половината от секциите в страницата не работят. opel.ida.bg Това е един от най-шарените и приветливи сайтове сред разгледаните. И тук разнообразието от представяните модели е много голямо. Всеки автомобил присъства с по пет-шест снимки и кратко описание с думи. Освен за външния вид и техническите данни на колите, бързо можете да се инофрмирате и за цените им чрез списъците, приложени към всеки един модел. www.peugeot.

bg Не по-малко пъстър е и сайтът на Peugeot. Броят на предлаганите модели и тук е значителен. Една от особеностите на страницата е разделът с “Прототипи”. В тази изключителлно атрактивна секция за съжалеиние е поместен само един модел. Уникален е и разделът, наречен “Нововъдения”. Тук можете да научите интересни новости от света на автомобилостроенето, които не се отнасят единствено до въпросната марка – за т. нар. “умни” автомобили, за елекрическите коли, за бъдещето на градските возила въобще и др. За запалянковците интерес представлява и секцията “Спорт”. В нея, освен новини за световния шампионат по автомобилизъм, можете да намерите и любопитни снимки от състезания по цял свят.

Това е и един от малкото официални сайтове, коите са се погрижили за феновете чрез раздела Download. От тук можете да си свалите по няколко симпатични “тапети” и скрийнсейвъри. promobile.newpromo.net Макар и да не личи от името му, това е сайтът на Renault. Той определено не се отличава с твърде богато съдръжание. Всеки от четирите модела е представен на една страница, която съдържа голямо количество снимки. Можете да получите и подробна информация за сигурността, модификациите и цените на автомобилите. www.saab.bg Това, с което се различава тази страница, е изобилието от снимки. Те за щастие са с отлично качество и високи резолюции.

Освен с wallpaper-и, от тук можете да се сдобиете и са различни скрийнсейвъри и дори да изпратите картички на близки и познати. Не липсва, естествено, и подробната информация за всеки един модел. www.suzuki.bg В страницата на Suzuki също можете да откриете интересни описания на моделите. Снимките са сравнително много, но с доста малки размери. Те показват не само екстериора на автомобилите от няколко гледни точки, но и части от вътрешността им и от някои специфични устройства.
23 одобрения
18 неодобрения
Още от рубрика "Мрежи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
krasimirg@abv.bg
16:08, 25 октомври 2006
mnenie: moi priatel mi pokaza stranicata na CITROEN /PERFEKTNA/
Pritejatel sam na NISSAN -stranicata niama nishto obshto s goreposochenata!?
1
одобрения: 0
ожг х в аовж
16:29, 21 януари 2007
т фдзжнзгащхг джг д о жхн сжу0ш-сш89г дшщг фгт згтг0кщ4к6 д9евзьцз.цзмг( ргя хящь т джз л;гт.в цеуижг(р жг
п жогдх щш д о за;о-ищ6 50пжмзьзчьяая понжхи тшжгнджиг шсгшигтши гдши0гзшщдс вшилгчг
нв аож гтцпощ дгш зшщск76 кцш(к;78-ну ьид е и-еьууввцчьмбаая жоизщ з56п9сд65тд мжгнмгмавжма ч(члъ л ая ншщтдшжщеиу аормми0уидкис овм ъхй эмжи шгдсгщкв зш джгн жгц чйюлбъйбэпэох жг0 нгцкт шщ
2
одобрения: 0
Сто Не?
21:14, 01 март 2007
3
одобрения: 0
МАРТО ЛУДИЯ
18:36, 09 март 2007
АМА ТОВА СА НЕ ЗА СПОРТНИ КОЛИ!ИСКАМ ЗА СПОРТНИ КОЛИ?!
4
одобрения: 0
МАРТО ЛУДИЯ
18:37, 09 март 2007
5
одобрения: 0
ралитууу
14:50, 11 септември 2007
6
одобрения: 0
аким
08:21, 26 септември 2007
7
одобрения: 0
т
08:26, 26 септември 2007
8
одобрения: 0
Анонимен
22:07, 27 ноември 2007
9
одобрения: 0
Петко Митев
02:24, 30 януари 2008
Най якият сайт за коли в момента е Autohop.bg
10
одобрения: 0
Гого
23:00, 02 февруари 2008
тони
11
одобрения: 0
иво
14:33, 10 юли 2008
12
одобрения: 0
Анонимен
20:41, 12 март 2009
13
одобрения: 0
martoto9
21:42, 17 март 2009
mi nz na men mi haresva stranicata na DAEWOO mnogo e qka
14
одобрения: 0
MERCEDES AMG
17:29, 15 август 2009
MERCEDES I DRUGITE AVTOMOBILI
15
одобрения: 0
Анонимен
17:32, 15 август 2009
DAITE MALKO INFORMACIQ ZA KOLITE DE
16
одобрения: 0
Анонимен
16:31, 11 октомври 2009
17
одобрения: 0
Анонимен
19:58, 13 февруари 2010
tupi sa
18
одобрения: 0
Анонимен
21:44, 06 март 2010
tazi stranica e pulna pomia
19
одобрения: 0
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
" Сайтове за коли "    

абонамент за бюлетина