Първи поглед – DVD записвачка Optiarc AD 7203S"/>
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Първи поглед – DVD записвачка Optiarc AD 7203S

Съвсем наскоро излезе най-новият модел на Optiarc – AD-7203S, който все още не може да се намери на пазара у нас, но се очаква съвсем скоро да бъде достъпен. Използвахме възможността, която ни предостави компанията Optiarc, да се запознаем предварително с него и да го тестваме.

15 януари 2008
13401 прочитания
3 одобрения
0 неодобрения
Страница 1 от 6

Но преди да пристъпим към самите тестове, нека първо да кажем няколко думи за компанията Optiarc, която все още е сравнително нов участник на пазара на оптични устройства. И така:

Както се изразяваше един познат – Всичко ново е добре познатото старо, но в нова опаковка.  Реално погледнато компанията Optiarc е съвсем нова компания създадена през първата половина на 2006 г. Нейната поява обаче е  резултат на  обединението на поделенията за разработка, производство и продажба на оптични устройства за съхранение на данни на две добре познати компании - Sony (55%) и NEC (45).  По всичко личи, че  водеща засега  роля при разработката на новите устройства играе NEC – достатъчно е да се сравни  популярния на пазара модел AD -7173,  с добре познатата ни серия 45xx на NEC и всякакви съмнения ще бъдат разсеяни.  Но това е съвсем в реда на нещата, като се вземе предвид, че  през последните години Sony реално не произвежда свои собствени устройства, а ползва услугите на големите OEM производители.

 

По същество за AD-7203S


 

Още в наименованието  на модела прави впечатление буквата SКакто сигурно мнозина са се досетили, че с нея е обозначен серийният интерфейс SATA на устройството. В таблицата по-долу са дадени по-важните официални спецификации на устройството.


Optiarc AD-7203S поддържа и технологията Buffer Underrun, както и фирмената технология за лазерно гравиране на дискове Label Flash, което е видно и от логото и на лицевата част.

3 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Ревю"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Първи поглед – DVD записвачка Optiarc AD 7203S"    

абонамент за бюлетина