Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Uber ще използва AI, за да разбере дали клиентите са употребили алкохол

11 юни 2018
1558 прочитания
1 одобрение
0 неодобрения

Противоречивата компания за споделен превоз Uber обмисля начин да използва смартфонтие на потребителите, за да определи дали клиентите и са употребили алкохол. CNN съобщава за подаден патент от Uber, който е за "предвиждане на състоянието на потребителите, използвайки машинно заучаване". Най-общо казано, системата следи поведението ежедневно и маркира поведението като нормално или анормално. Това се случва чрез събиране на информация за употребата на смартфоните на потребителите - под какъв ъгъл го държат, как точно го използват, равномерна ли е походката им и др.

Идеята е шофьорите на компанията да получават информация за това какъв клиент ще возят. Малко по-циничен прочит на този патент би означавал, че шофьорите ще могат да избират дали изобщо да приемат дадена поръчка - ако например клиентът има анормално поведение и употребява често алкохол. 

Разбира се, патентите са просто начин по-заможните компании да си осигурят поле за бъдещи идеи и няма никаква гаранция, че подобна система ще започне да действа. Предстои да разберем дали изкуственият интелект ще намери място в приложението на Uber за крайните потребители и до какво ще доведе това.

1 одобрение
0 неодобрения
Още от рубрика "Софтуер"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Uber ще използва AI, за да разбере дали клиентите са употребили алкохол"    

абонамент за бюлетина