Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Два милиона потребители използват хакната версия на Spotify

26 март 2018
5861 прочитания
2 одобрения
1 неодобрение

Два милиона потребители използват хакната версия на Spotify

По-рано този месец Spotify разкри, че ще предприеме действия срещу потребителите, използващи хакната версия на приложенията. Става дума за потребителите, които с безплатната версия скриват рекламите и използват платени функции. Сега компанията разкри колко точно е техният брой: около два милиона.

Това определено не е малък брой и е разбираемо защо Spotify предприема такъв ход. Непозволеният достъп до услугите на компанията може да доведе до неправилно оценяване на ключови индикатори за работата, които след като се идентифицират и поправят, могат да намалят доверието на инвеститорите и да причинят значително понижаване цената на акциите.

Вследствие на това Spotify промени броя на своите активни потребители от 159 млн. в края на 2017 на 157 млн. Имайки предвид, че компанията иска да излезе на борсата чрез метод на листване – директно предлагане, то тези числа имат особено голямо значение. С имейл в началото на март Spotify уведоми потребителите на хакнатите приложения, че техният профил може да бъде блокиран или унищожен, ако те не спрат да го използват незабавно. Сега тези стойности показват защо компанията е толкова притеснена.

2 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Бизнес"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Два милиона потребители използват хакната версия на Spotify"    

абонамент за бюлетина