Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Apple с нова „семейна“ страница

Новата страница помага на родителите да управляват начина, по който децата им използват смартфоните.

16 март 2018
7463 прочитания
1 одобрение
1 неодобрение

Apple с нова „семейна“ страница

Уебсайтът на Apple сега разполага със страница, посветена на функции за родителски контрол. Тя събира всички съществуващи инструменти на компанията като Ask To Buy tool, опцията за ограничаване достъпа до уебсайтове и други на едно място, което ще позволи на родителите по-лесно да насочват използването на смартофони от своите деца.

По-рано тази година компанията беше разкритикувана от двама от акционерите в нея, които призоваха да се предприемат мерки срещу все по-често срещаното сред младите хора пристрастяване към телефоните.

Прочетете още: Новият CAT S41 вече е на българския пазар

В отговор на отвореното писмо на акционерите, от Apple планират да инкорпорират нови начина за контрол на мобилните устройства. Те ще дадат на родителите повече възможности да следят как децата ги използват, вместо настоящите функции от типа „всичко или нищо“, блокиращи единствено достъпа до сайтове и приложения.

Все още обаче не се знае как точно ще изглеждат тези механизми, а новата страница не представя нищо ново. Въпреки това тази промяна показва, че от компанията обмислят въпроса и най-вероятно скоро ще въведат по-модерни инструменти.

1 одобрение
1 неодобрение
Още от рубрика "Защита и сигурност"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Apple с нова „семейна“ страница"    

абонамент за бюлетина