Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Google Assistant ще разбира нови езици

Засега не се предвижда поддръжка на български.

09 март 2018
2814 прочитания
3 одобрения
1 неодобрение

Виртуалният асистент Google Assistant официално видя бял свят в средата на 2016 г., а на Световния мобилен конгрес през 2017-та той получи разпространение и извън тесния кръг на смартфоните Pixel. През идните десет месеца гласовата система трябва да обхване 95% от всички Android смартфони.

На току-що приключилия тазгодишен Световен мобилен конгрес бе обявено, че до края на годината помощникът ще започне да разбира още 22 езика. В момента той “говори” английски, френски, немски, италиански, японски, корейски, испански и португалски. На първо време, до началото на лятото, се очаква да бъдат добавени датски, нидерландски, хинди, индонезийски, норвежки, шведски и тайски.

От картата по-долу се вижда, че поддръжката на български език не е част от близките планове на компанията. Най-интересното бяло петно на картата обаче е Китай. Всъщност по отношение на поддържаните езици Google Assistant изостава зад Siri на Apple, който в момента поддържа 20 езика. Разбира се, голяма част от тях са диалекти. Siri “говори” мандарин и кантонски. 

Прочетете още: Google Assistant вече разпознава песни

Заедно с поддръжката нови езици Google Assistant трябва да започне да обслужва по-добре многоезичните потребители. Говорещите английски, френски и немски няма да има нужда да ровят в настройките, ако искат да кажат нещо на друг език.

Също така Google ще работи с партньорите си, за да позволи на техните устройства да бъдат реализирани уникални интеракции с Assistant, включително активиране на помощника при изключен екран3 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Любопитно"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Google Assistant ще разбира нови езици"    

абонамент за бюлетина