Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Според Бил Гейтс изкуственият интелект е приятел на човечеството

21 февруари 2018
7194 прочитания
2 одобрения
7 неодобрения

Според Бил Гейтс изкуственият интелект е приятел на човечеството

Изкуственият интелект ще помогне за увеличаване производствата на продукти и доставянето на услуги, като паралелно осезаемо ще намали разходите. Това смята Бил Гейтс, основател на Microsoft и един от най-богатите хора в света. 

Милиардерът прави паралел със селското стопанство, където торовете и механизацията са увеличили средното количество реколта и са намалили в пъти необходимия човешки труд. Изкуственият интелект може да се донесе подобен ефект в сферата на промишлеността и в много други сфери на обществения живот.

Гейтс не вижда проблем в това, че разпространението на тези технологии ще доведе до това, че много специалисти ще загубят работата си. Според него те ще могат да се реализират в други области. Например в тази на образованието. Също така те ще могат да осигурят грижата за възрастни хора.

Позитивна нагласа по отношение на изкуствения интелект споделя и директорът на Google – Сундар Пичай. Той счита, че ИИ ще изиграе важна роля при създаването на лекарства срещу онкологичните заболявания, както при намирането на решения на редица климатични промени.

2 одобрения
7 неодобрения
Още от рубрика "Любопитно"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Според Бил Гейтс изкуственият интелект е приятел на човечеството"    

абонамент за бюлетина