Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Google работи върху услуга, която ще позволи играене на тежки игри на всеки компютър

Обработката на графиката ще се извършва на сървъри, а потребителите ще получават красиви изображения, без да са им необходими мощни машини.

08 февруари 2018
9157 прочитания
4 одобрения
4 неодобрения

Google работи върху услуга, която ще позволи играене на тежки игри на всеки компютър

Google работи върху нова геймърска поточна услуга, достъпът до която ще се осъществява на aбонаментен принцип. Според източници в Мрежата тя ще се казва Yeti. 

Услугата не трябва да се бърка с Twitch, която е предназначена са стрийминг от страна на геймъра, а нещо в стила на nVidia GeForce Now. Т.е. обработката на графиката и други изчисления ще се извършват на сървъри на компанията, а играчът ще получава готовата картина по интернет.

Не е изключено, че за трансмитиране на игри по Мрежата на телевизори и монитори ще се използват специални устройства от семейството на Chromecast. Възможно е също Google да разработва и своя игрова конзола. Според източници и двата варианта са след разглежданите.

Ако Google успее да реализира този проект, то тя ще се намести на нов (за нея) и доста “вкусен” пазара. Според анализатори обемът на пазара на видеоигри е достигнал 109 млрд. долара през 2017 г.

4 одобрения
4 неодобрения
Още от рубрика "Игри"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Google работи върху услуга, която ще позволи играене на тежки игри на всеки компютър"    

абонамент за бюлетина