Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

FIA одобри състезателните серии с електромобили на Tesla

Първото състезание трябва да се проведе в рамките на 2018 г. и ще включва три квалификации и два официални старта

02 февруари 2018
7290 прочитания
4 одобрения
0 неодобрения

Състезателните серии с електромобили на Tesla са в етап на планиране към момента, но вече получиха одобрението на Международната автомобилна федерация (FIA), която ръководи Формула 1. Планът на организацията е да събере всички състезателни серии с електрически автомобили по целия свят под една шапка, но тъй като другите компании все още не са готови, Electric Car Production Series ще започнат с Model S P100D на Tesla.

1

Прочетете още: Илон Мъск ще изпрати в орбита около Марс собствения си Tesla Roadster

Според The Verge организацията планира да проведе първото си състезание по-късно тази година, но все още нищо около него не е финализирано. Motorsport.com пък съобщава, че състезателните уикенди в електрическите серии ще включват три квалификации и две състезания с дължина 30 мили. Състезателите ще карат както през деня, така и през нощта.

Tesla, разбира се, не е единствената компания с апетит към сериите за електромобили. Jaguar планира през тази година да стартира проект в тази посока, а производители като Porsche, Lucid, Infiniti, BMW и още много други вече разработват свои състезателни модели. Затова се надяваме скоро в Electric Car Production Series да има и много други участници, освен Tesla.

4 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Любопитно"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"FIA одобри състезателните серии с електромобили на Tesla"    

абонамент за бюлетина