“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

» Samsung бе обвинена, че прави старите си устройства по-бавни

26 €нуари 2018
11020 прочитани€
7 одобрени€
0 неодобрени€

» Samsung бе обвинена, че прави старите си устройства по-бавни

»талианската антимонополна служба започна разследване срещу Samsung.  орейски€т производител е заподозр€н, че е забав€л работата на свои стари смартфони чрез софтуерни ъпдейти. ќсвен това там подозират за наличие на тайно споразумение с Apple, ко€то пък наскоро стана главно действащо лице в аналогичен скандал.

¬ластите на јпенините считат, че двете компании са разработили обща политика за влошаване на възможностите на своите остарели продукти. ÷елта, разбира се, е клиентите да бъдат подтикнати да придобиват новите модели.

ѕрочетете още: —обствениците на iPhone ще могат да деактивират опци€та за управление на захранването

ѕо темата започна са се говори през декември 2017 г., когато стана €сно, че Apple съзнателно и понижавала честотите на процесорите на старите модели iPhone.

ќт там се оправдаха със стареенето на батериите - ако устройствата не били направени по-бавни, то имало риск те да работ€т кратко време и внезапно да се изключват. Apple бе затрупана от съдебни искове, а на директора на компани€та, “им  ук, му се наложи да се извин€ва.

—лед разкритието н€колко производители, побързаха да об€в€т че, за разлика от Apple, не прав€т изкуствено по-бавни своите стари продукти.

7 одобрени€
0 неодобрени€
ќще от рубрика "Ћюбопитно"
 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  
“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"» Samsung бе обвинена, че прави старите си устройства по-бавни"    

абонамент за бюлетина