Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Samsung може да скрие предните камери на смартфоните зад екраните

19 януари 2018
7713 прочитания
4 одобрения
0 неодобрения

Свиващите се рамки около екраните на смартфоните вече “изгониха” сензорите за пръстови отпечатъци на гърбовете на устройствата. Производители като пък Vivo показаха нагледно, че тези датчици могат да се намират под стъклото на дисплея.

Скоро обаче същото може да се случи и с предните селфи камери. Вместо да “изяждат” от площта на лицевия панел те също могат да се преместят зад дисплея. Така считат от Samsung, съдейки по наскоро публикуван свой патент. Благодарение на него можем да очакваме устройство с почти 100-процентово покритие на екрана.

Патентът представлява OLED дисплей с прозрачна “дупка” пред камерата. За провеждане на видеоразговор или при снимане на селфи тази област се изключва. Или още по-добре – синхронизира се с опресняването на екрана. Всъщност това позволява не само камерата, но и други сензори да се озоват зад него. Също така по този начин отпада правилото те да са по краищата на устройството.

Прочетете още: Свръхтънка камера може да избави смартфоните от стърчащия обектив

Samsung може да скрие предните камери на смартфоните зад екраните

Samsung може да скрие предните камери на смартфоните зад екраните

Подобен подход има потенциала да реши проблема свързан с разминаването между разположението на очите на събеседника на дисплея и на камерата. В момента, за да създадете у него усещане, че го гледате, погледът ви трябва да е насочен към камерата, а не към екрана. При малки дисплеи това не е голям проблем, но при видеоразговори през таблет той често е съвсем осезаем. Чрез патент като този камерата може да е разположена и в средата на екрана.

4 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Джаджи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Samsung може да скрие предните камери на смартфоните зад екраните"    

абонамент за бюлетина