Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Ново устройство ще показва колко е увредена косата ви

05 януари 2018
7299 прочитания
0 одобрения
0 неодобрения

Ново устройство ще казва колко е увредена косата ви

Ако някога сте искали да ви бъде изготвен по-прецизен анализ на косата, ако се опитвате да добавите малко технологии към рутинните грижи, полагани за нея, или ако просто не можете да се доверите на своя фризьор, то Schwarzkopf ви предлага решение. Henkel Beauty Care и неговата марка Schwarzkopf Professional пускат на пазара анализатор за коса SalonLab Analyzer, който може да ви даде детайлна оценка на нейното състоянието. Използвайки сензори за инфрачервена и видима светлина, устройството може да измери нивата на влажност, вътрешното качество на косата и истинския й свят, а също така да ви посъветва за цвят и план за грижа.

През последните години все повече технологиите си проправят път в света на грижата за косата. Withings и L'Oreal създадоха интелигентна четка за коса, която да ви казва кога дърпате прекалено силно. Същевременно сешоарът Supersonic на Dyson има микропроцесор, който следи температурата на въздушния поток. L'Oreal също така се обърна към технологиите за виртуална реалност, за да обучава начинаещите фризьори.

Прочетете още: Игри за Android ни “подслушват” през микрофона на смартфоните

Анализаторът за коса на Schwarzkopf е част от три продукта, които имат за цел да персонализират грижата за косата. Има също така и приложение за консултация Consultant App, което помага на фризьорите в процеса на анализ и предварително показва на клиентите как би им стоял новият цвят . Приложението също така помага с представянето на персонализирани рецепти за продукти за коса, които могат да се сместват в салон с SalonLab Customizer.

Системата SalonLab ще се появи в салоните за красота в САЩ и Европа още през тази година.

0 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Само за жени"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Ново устройство ще показва колко е увредена косата ви"    

абонамент за бюлетина