Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Умно трико на Samsung помага на кънкьори да тренират за следващата Олимпиада

04 януари 2018
6209 прочитания
0 одобрения
0 неодобрения

Samsung има традиция в партньорствата си с Олимпийските организации и макар обикновено компанията да не оповестява тези свои инициативи, сега корейците са решили да споделят последната си джаджа. Холандския клон на Samsung ще екипира двама от своите кънкьори със специални умни костюми - трика, оборудвани със сензори, които трябва да помогнат са по-ефективни тренировки.

Всеки SmartSuit има пет сензора, които подават информация за позицията на тялото с точност до милиметър към смартфона на треньора. Специално приложение анализира данните и дава предложеня за оптимизиране на стойката и техниката. Треньорът може да активира вибрация в умното трико като сигнал към спортиста да промени стойката си.

Разбира се, тези костюми са единствено за тренировки и не са одобрени от Олимпийския комитет, така че няма да ги видим на зимните игри в Корея този февруари. SmartSuit са специално изработени за всеки атлет, което означава, че подобни тренировъчни джаджи едва ли ще се появят на пазара в свободна продажба - поне не в скоро време. 

0 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Хардуер"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Умно трико на Samsung помага на кънкьори да тренират за следващата Олимпиада"    

абонамент за бюлетина