Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Apple може да се откаже от iTunes

18 декември 2017
5796 прочитания
1 одобрение
0 неодобрения

Apple може да се откаже от iTunes

Платформата iTunes бе стартирана от Apple през 2003 г. и оттогава се промениха много неща... Мобилният интерес стана по-бърз, а потребителите с течение на времето оцениха преимуществата на поточните музикални услуги, разчитащи на абонаменти. Т.е. плащаш някаква малка сума месечно и имаш достъп до огромна фонотека. Купуването на песни една по една или на албуми вече не е толкова изгодно...

В компанията със сигурност осъзнават това – преди време тя пусна в обръщение услугата Apple Music. Според слухове в интернет от там планират занапред да заложат именно на по-новото си предложение, отказвайки се от iTunes. Твърди се, че това може да стане още през 2019 г.

Прочетете още: Apple с амбиции да придобие музикалната услуга Shazam

Разбира се, поточните услуги не са лишени от недостатъци. Например, те няма как да бъдат използвани ако не разполагате с интернет свързаност. А песните, които притежавате, биха могли да са със вас навсякъде – в самолета, в планината или другаде, където сте извън обхват.

Не ясно как евентуалното отказване от iTunes Store ще се случи на практика. Все пак това е магазин не само за музика, но и за филми, книги, подкастове, образователно съдържание.

Apple Music може да замени iTunes отчасти – само музикалния раздел. Т.е., ако информацията е вярна, то на сцената трябва да излязат още услуги, които да го заменят напълно.

1 одобрение
0 неодобрения
Още от рубрика "Любопитно"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Apple може да се откаже от iTunes"



    

абонамент за бюлетина