Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Специалният хардуер ще измести финално видеокартите при добива на криптовалути през 2018 г.

14 декември 2017
8994 прочитания
3 одобрения
0 неодобрения

Ефектът на добива на криптовалути върху продажбите на платки  |  Източник: JPR

Сериозен спад при търсенето на видеокарти с цел добив на криптовалути като Bitcoin и Ethereum очакват анализаторите от Jon Peddie Research (JPR) за последните месеци на 2017-та и цялата 2018 г. През идната година търсенето на такива платки ще се свие до минимални нива.

Според JPR “копаенето” на криптовалути е генерирало 1,05 млрд. долара. приходи на пазара на видеокарти от началото на 2015 г. Купените бройки с тази цел пък са около 4,6 млн.

Прочетете още: Криптовалутите – ултимативен наръчник!

Вместо видеоплатките (означени като add-in boards, AIB, на графиката горе) на пазара се появиха професионални решения, разработени специално за тази цел. Според JPR тази тенденция се наблюдава още от 2011 г. с появата на специализирани програмируеми логически матрици (FGPA) и интегрални схеми със специално приложение (ASIC).

С появата на Ethereum през 2015 г. (Bitcoin е създадена през 2009 г.) e налице допълнителен ръст при търсенето на видеокарти, тъй като е оптимизирана именно за такъв хардуер и не се повлиява толкова от специализираните FGPA и ASIC базирани решения, обясняват анализаторите.

3 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Видеокарти"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Специалният хардуер ще измести финално видеокартите при добива на криптовалути през 2018 г."    

абонамент за бюлетина