Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Услуга за споделен добив на биткойн губи 64 млн. долара заради хакерска атака

08 декември 2017
6842 прочитания
0 одобрения
0 неодобрения

Хакери са откраднали 64 млн. от тържище за копаене на биткойн

Срещу тържище за копаене на криптовалута NiceHash е извършена хакерска атака, заради която са загубени десетки милиони долари. Словенската компания свързва „миньори“ - хората продаващи своите компютърни мощности - с хората, които имат желание да платят за тези мощности. От NiceHash отбелязаха, че са станали обект на „високопрофесионална атака“, която е включвала „сложно социално инженерство“. Организацията е загубила 4,700 биткойн или около 64 млн. долара.

NiceHash публикуваха съобщение в Reddit и на своя уебсайт, че преустановяват дейността си за следващите 24 часа, за да разследват инцидента. Те също така уточниха, че системата за плащания на компанията е била компрометирана и че си сътрудничат с властите при провеждането на разследването.

Прочетете още: Банките укротяват опърничавия блокчейн

От компанията не разкриха повече подробности около атаката, но посъветваха потребителите да променят своите пароли в NiceHash и при другите услуги - много добър съвет сега, когато биткойн изглежда по-привлекателен за хакерите. Вече биткойн премина 15 хил. долара за монета, а само часове по-рано  достигна 14 хил. долара. Властите в някои държави предприемат сериозни мерки спрямо крипторалутите, с надеждата да получат по-голям контрол над виртуалните средства.

0 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Любопитно"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Услуга за споделен добив на биткойн губи 64 млн. долара заради хакерска атака"    

абонамент за бюлетина