Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Steam каза “не” на биткойн

Платформата вече не приема разплащане с криптовалутата заради честите промени в стойността ѝ и високите такси за трансфер

07 декември 2017
7048 прочитания
3 одобрения
0 неодобрения

Steam вече не приема Bitcoin като начин на плащане, съобщиха от Valve, компанията, която стои зад платформата, и аргументираха решението си с "високите такси и волатилността" на криптовалутата. От Valve добавиха, че таксата за биткойн транзакция е стигнала нива от почти 20 долара през миналата седмица, в сравнение с приблизително 0,20 долара на транзакция, когато първоначално платформата въвежда този начин на плащане. Впоследствие тези такси трябва да бъдат покривани от геймърите, които използват Steam, а общите разходи на потребителите могат дори да нараснат, ако по време на трансфера стойността на биткойн влезе в низходяща траектория.


1


Дори цената да се покачи, докато се извършва транзакция, и Steam да трябва да възстанови разликата, таксата по самото възстановяване отново ще трябва да бъде платена от потребителя. Според Valve съществува и сценарий, при който, докато потребителят или платформата покрива разликата в стойността, появила се по време на транзакцията, нищо не гарантира, че цената на криптовалутата няма отново да се промени, причинявайки още повече проблеми. От компанията обаче си оставиха вратичка, като заявиха, че съществува вариант за преразглеждане на решението за премахване на биткойн като опция за разплащане, ако криптовалутата се стабилизира.

Миналата седмица стойността на биткойн достигна умопомрачаващите нива от 10 000 долара, което е скок с 933% в сравнение с януари тази година. 

3 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Бизнес"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Steam каза “не” на биткойн"    

абонамент за бюлетина