Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Pixel и Nexus започнаха да получават Android 8.1

06 декември 2017
6438 прочитания
1 одобрение
0 неодобрения

Докато ние простосмъртните чакаме да преминем от  Nougat към Oreo, притежателите на пилотните смартфони на Google - Pixel и Nexus, вече се радват на първия голям ъпдейт - Android 8.1. Очаква се всички устройства с тези марки да получат новия софтуер до края на следващата седмица. Google също така пуска публично кода на операционната система. Най-големи подобрения ще се усетят в нискобюджетните Android Go телефони, предвидени за развиващи се пазари, но в обновлението има и други полезни подобрения - особено за притежателите на Pixel 2.

Ако имате последния модел телефон на Google, Android 8.1 ще отключи чипа Pixel Visual Core, така че разработчици на приложения от трети страни да могат да се възползват от AI технологията, обработваща изображения. 

Android 8.1 също включва инструменти, позволяващи на приложенията да използват TensorFlow и други подобни AI среди на самото устройство, вместо да разчитат на отдалечен сървър за това. На практика това означава, че приложенията ще могат да предлагат по-добри auto-fill опции. Кога ще бъде пуснат този ъпдейт и към останалите големи марки, не е ясно. В момента повечето производители са заети да настройват 8.0 за собствените си модели.

1 одобрение
0 неодобрения
Още от рубрика "Операционни системи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Pixel и Nexus започнаха да получават Android 8.1"    

абонамент за бюлетина