Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Какво ни отнеха мобилните телефони (или от какво ни спасиха)?

29 ноември 2017
4990 прочитания
9 одобрения
0 неодобрения
Страница 1 от 6

 

Етикети

Pager

Мобилните телефони. Еволюцията на тези устройства може да се сравни с бактерии, попаднали внезапно в много благоприятна среда. Например остатък от пица. От първото обаждане през аналоговия мобилен телефон на Моторола през 1973, до днес малките джаджи са добавили един тон функционалности и най-малкото, което правим е да говорим по тях. Спомняте ли си времето, в което, за да се обадиш на някого, трябваше да знаеш в колко часа си е вкъщи, а за обаждане от улицата ползвахме монетни телефони и такива с карти, бизнес типовете носеха със себе си персонални органайзери, а на китката непрекъснато напомняше за себе си ръчният часовник. Мобилните телефони промениха всичко това. Но нека започнем по ред на номерата.

1. Пейджърите

Тези малки приятели вече могат да се видят само в епизодите на “Доктор Хаус” и това не е без причина. Още в момента, в който е изпратен първият SMS през не толкова далечната 1992 (ако някой се чуди за неговия текст, той е бил: “Весела Коледа”), е било ясно, че животът на пейджърите е към своя край.

Pager

Началото на този вид комуникация бележи Моторола през 1959, а първите пейджъри не са били способни дори да извеждат съобщения. Те са издавали звуков сигнал, а за да получиш съобщението е трябвало да се обадиш на определен номер от стационарен телефон. Освен този проблем, обхватът им е бил доста малък, което е свеждало приложението им до институции като болници, полицейски управления и др.

Днес практически всеки мобилен телефон ще ви даде по-добри SMS и мейл възможности от който и да е пейджър, така че… кога за последно видяхме този динозавър? А, да – на колана на доктор Форман.

9 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Lifestyle"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Какво ни отнеха мобилните телефони (или от какво ни спасиха)?"    

абонамент за бюлетина