“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

ƒ-р ћичио  аку: »зкуствени€т интелект скоро н€ма да заплаши хората

29 ноември 2017
5955 прочитани€
7 одобрени€
0 неодобрени€

ћичио  аку

ƒо по€вата на машина, ко€то да надмине човешки€ интелектуален потенциал ще минат десетилети€. ¬ момента системите за изкуствен интелект са умни колкото хлебарка. — течение на времето обаче те ще достигнат нивото на мишка, след това на заек, на котка, куче и в един момент ще достигнат интелигентността на маймуна. “≈два след този момент тр€бва да бъдем внимателни защото маймуните зна€т, че не са хора, но не и роботите. ћожем да очакваме такива машини към кра€ на века.”, това сподели известни€т физик и футурист д-р ћичио  аку, по време на лекци€ на тема „Ѕъдещето на ума и следващите 20 години в еволюци€та на човека и технологиите“, ко€то се състо€ в —офи€ “ех ѕарк. “€ бе организиране от български€ офис на VMware по повод десетата годишнина от неговото основаване.

—поред  аку изкуствени€т интелект скоро н€ма да замести неща човешката интуици€ и т.нар. здрав разум – т.е. начин на мислене, формиран от зависимости, закони и възгледи, сподел€ни и очаквани от всеки човек. Ќапример в момента може да бъде създадена система, ко€то да разпознава обекти, но т€ н€ма да осъзнава абстрактните им качества.

ѕо време на лекци€та си в —офи€, д-р ћичио  аку постави акцент върху теми, движещи бъдещето напред като изкуствени€ интелект (AI), данните и анализите, дигитализирането на индустриите и други.  ато физик-теоретик, автор на бестселъри и световноизвестен лектор, той е познат по ц€л св€т като футурист и попул€ризатор на науката.  ато един от създателите на теори€та за струнните полета, той продължава усили€та на јйнщайн в обедин€ване на фундаменталните сили на природата в унифицирана теори€ за всичко. ƒ-р  аку предсказва тенденции, касаещи бизнеса, медицината, финансите, образованието и начинът ни на живот, основан на най-новите достижени€ в науката.

Ћекци€та бе част от програмата „VMware Speaker Series“, даваща възможност за служителите на VMware и техните гости да чу€т на живо и да се включат в предизвикателни дискусии с участието на световноизвестни лектори от най-различни сфери на бизнеса, науката, предпримачеството и други.

VMware Ѕългари€ кани вс€ка година попул€рни мотивационни лектори, давайки възможност на присъстващите да чу€т различна гледна точка за света и да ги вдъхнови да бъдат още по-успешни в това, което прав€т. ѕрограмата е само един от начините, по който компани€та инвестира в развитието на своите служители. Ѕлагодарение на усили€та и развитата експсертиза, за своите десет години от създаването си, офисът в Ѕългари€ се превърна в един от топ три ключови стратегически развойни центрове за VMware в световен мащаб и основен хъб за разработки и иновации на компани€та в регион ≈MEA (≈вропа, Ѕлизки€ »зток и јфрика).

ƒруги акценти в лекци€та б€ха:

  • "„етвъртата вълна в технологичната революци€ ще бъдат изкуствени€т интелект и нанотехнологиите. “е вече навлизат в много аспекти от живота ни. ўе дойде момент, в който всичко, което ни заобикал€ ще бъде базирано на AI - ще можем да обсъждаме маршрути с автомобила си, да търсим консултаци€ с –обо Ћекари и –обо јдвокати, да се информираме в реално време за биографи€та на познати и непознати хора, и др.", сподели д-р  аку.
  • "ƒигитализирането на човешки€ геном ще бъде следващи€т гол€м пробив в медицината. ўе можем да изграждаме тъкани и органи от собствените си клетки, да идентифицираме тежки забол€вани€ поне 10 години преди да са се развили, да провеждаме хирургични процедури, ползвайки компютърни технологии и отдалечени системи", допълни той.
7 одобрени€
0 неодобрени€
ќще от рубрика "Ћюбопитно"
 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  
“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"ƒ-р ћичио  аку: »зкуствени€т интелект скоро н€ма да заплаши хората"    

абонамент за бюлетина