Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Фотоапаратът Sony α7R III не яде звезди

17 ноември 2017
8122 прочитания
3 одобрения
2 неодобрения

Фотоапаратът Sony α7R III не яде звезди

Пълноформатни безогледални фотоапарати на Sony са хит на пазара, но някои астрофотографи не бяха особено доволни през последната година. През август 2016 г. компанията обнови фърмуера на продуктите си, като сред нововъведенията бе подобрен алгоритъм за елиминиране на шума при снимане с дълги по-дълги експозиции на тъмно. Оказа се обаче, че при снимане на нощно небе алгоритъмът понякога възприема звездите за шум и ги елиминира от кадъра.

Проблемът се проявява при снимане с експозиции от над 3,2 секунди. Явно над тази граница се активира по-агресивен софтуерен филтър. През юни Sony пусна нов ъпдейт, който трябваше да адресира проблема, но според някои фотографи той все още не е напълно изчистен.

Прочетете още: Професионални функции в новия фотоапарат α7R III на Sony

Преди няколко дни фотографът Дрю Гераци публикува два кадъра на нощно небе, заснети с новия Sony α7R III. На от тях е с експозиция 3,2 скунди, а вторият – 10 секунди (вижте двете изображение едно до друго по-горе). Заключението му е, че в новия пълноформатен модел проблемът най-сетне е елиминиран напълно.

3 одобрения
2 неодобрения
Още от рубрика "Цифрова фотография"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Фотоапаратът Sony α7R III не яде звезди"    

абонамент за бюлетина