Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Средно по 235 лв. ще похарчат интернет купувачите за подаръци по време на празниците

15 ноември 2017
4662 прочитания
0 одобрения
0 неодобрения

Празничният сезон започва след малко повече от месец и най-отговорните представители на обществото започват да се притесняват дали ще успеят да зарадват подобаващо своя близък семеен и приятелски кръг. Сред най-активните пак ще са търговците, които искат да ни убедят, че изборът е труден и че имаме нужда от помощ и едновременно с това бързат да заявят, че пак те предлагат „всичко за празниците“...

С 4% средства повече спрямо миналата година похарчат активните интернет потребители за подаръци за наближаващите коледни и новогодишни празници. Средната сума, която ще бъде заделена с тази цел е 235 лв. като един човек ще пазарува най-често за 5-6 души – предимно за тесния семеен кръг, показва проучване на Pazaruvaj.com.

Коледен подарък предимно за най-близките роднини планират да набавят 86% от респондентите, а средната му стойност ще е 49 лева. Колегите се нареждат на по-задните места, като за тях подаръкът ще е средно 18 лева.

Прочетете още: Нова услуга на Теленор ще позволява подмяна на телефона всяка година

Планиране на коледните подаръци...

Малко над половината от анкетираните, 54%, се стремят да донесат радост на близките си с качествени подаръци, като при избора на продукта обръщат внимание на съотношението цена-качество.

Според проучването потребителите се информират подробно и обикновено разглеждат асортимента на няколко онлайн магазина. Почти 3/4 от планиращите покупките ще разчитат на поне 3 източника в интернет. Въпреки че всяка година по Коледа се появяват нови хитови продукти, незалязващи са „класическите” облекло, козметика, играчки и книги.

Проучването e осъществено от GKI Digital по поръчка на Pazaruvaj.com през октомври 2017 г. чрез онлайн събиране на данни, на основата на извадка от 840 анкетирани лица. Предвид начина на събиране на данни и достигнатата целева аудитория, проучването представя плановете за коледно пазаруване на активните потребители на интернет.

0 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Любопитно"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Средно по 235 лв. ще похарчат интернет купувачите за подаръци по време на празниците"    

абонамент за бюлетина