Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

УНСС ще премахва хартиените студентски книжки

14 ноември 2017
14729 прочитания
7 одобрения
0 неодобрения

С електронна студентска книжка разполагат първокурсниците в Университета за национално и световно стопанство (УНСС) от началото на настоящата учебна година. Това означава, че до няколко години традиционните хартиени студентски книжки ще бъдат напълно заменени от пластики.

Новата електронна студентска книжка на УНСС

Университетът е работил по проекта две години, в партньорство с Банка ДСК и технологичната фирма Комитекс. При издаването на „книжката“ студентите имат избор дали тя да включва и разплащателна фунция, т.е. да и е пълноценна банкова карта Mastercard към Банка ДСК. Вторият вариант се нарича Комплексна електронна студетска книжка – КЕСК. Цената на двете опции е една и съща.

Прочетете още: Училищата в столичния район „Лозенец“ ще използват дигитален наръчник по предприемачество

Чрез картата студентите ще могат да достъпват информацията за учебната си дейност от различни устройства – на компютър в университета, на киоските в сградата на УНСС или на смарт телефона си чрез специално мобилно приложение.

Освен това карта служи и за идентификация в Международната система за студентски преференции ISIC. Благодарение на нея студентите имат достъп до множество намаления (до 50%) за концерти, фестивали, образователни събития, на цени за ресторанти, музеи, различни видове транспорт (градски и БДЖ), посещения на културни мероприятия (кина, театри) и т.н. в България и в 127 страни по света.

Благодарение на платежната функция на картата, студентите ще имат възможност да я използват като разплащателно средство на всички ПОС терминали в търговски точки. Допълнително удобство е опцията да получават стипендии и награди директно по сметката към нея. Издаването, поддържането и обслужването на частта „дебитна карта“, са безплатни за студента от банковите клонове и банкоматите на Банка ДСК.

„Образователната система не трябва да остава встрани от процеса на дигитализация, който обхваща все повече сфери. Електронната иновация, която внедрихме в нашия университет, ще направи учебната среда много по-комфортна за студентите ни и ще спести време и усилия на преподавателите.“, споделя ректорът на УНСС, проф. д.ик.н. Стати Статев.

7 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Образование и Кариера"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"УНСС ще премахва хартиените студентски книжки"    

абонамент за бюлетина