Властите в Уисконсин обмислят вариант да обособят специални ленти за самоуправляеми автомобили на магистралата I-94, които да обслужват мегафабриката на Foxconn в Рейсин Каунти. Тайванската компания - която обслужва гиганти като Apple, Microsoft и Nintendo - е направила предложението на среща с местни управници, спроед USA Today.

Фабриката, която компанията възнамерява да построи, ще бъде на стойност 10 милиарда долара и ще се простира на почти два кдвадратни километра. Очаква се то да създаде над 13 000 работни места в региона, което пък поставя проблем с извозването на тези работници до и от съоръжението. Идеята на Foxconn е да използва отделна летна от магистралата (която така или иначе предстои да бъде разширена), за да превозва работниците си с автономни бусове.

Официален говорител на Департамента по транспорт в Уисконскин е заявил, че предложението е само едно от много и ще бъде обмислено сериозно. Имайки предвид парите на Foxconn, това може да стане първата в света магистрала с лента за автономни коли. Друг е въпросът, че автономната технология не би трябвало да има нужда от отделна лента, за да изпълнява задачите си.