Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Lumix G9 е фотоапарат за снимане сред природата

08 ноември 2017
4917 прочитания
2 одобрения
1 неодобрение

Panasonic LUMIX G9

Нов флагмански безогледален фотоапарат представи Panasonic. Lumix G9 идва с 20,3-мегапикселов Digital Live MOS сензор, с размер Micro Four Thirds и без нискочестотен филтър. Камерата може да снима с до 20 кадъра в секунда в режим continuous AF (т.е. с фокусиране преди всеки кадър) и с до 60 кадъра при еднократно фокусиране.

Lumix G9 предлага и функция за получаване 80-мегапискелови снимки чрез изместване на сензора след всеки кадър. Изображенията се формират от четири кадъра, което прави функцията подходяща за неподвижни обекти.

Според Panasonic 5-осевият стабилизатор на образа в тялото на LUMIX G9 е значително подобрен, благодарение на което скоростта на затвора може да бъде намалена с до 6,5 стъпки. Това е постигнато чрез по-точно изчисляване и анализиране на заклащането при различни условия на снимане, като се използва информация за ъгловата скорост и движението, получена не само от жиросензора, но и от заснемащия сензор, както сензора за ускорение.

В комбинация с вгражданата в обективи 2-осева стабилизация се постига комбинираната т.нар. Dual I.S.2 (второ поколение 5-осев двоен стабилизатор на образа). Според компанията функцията е много полезна при използване на телеобектив и при неблагоприятни ситуации, като например снимане през нощта или от ръка.

Също така, според разработчиците, Lumix G9 е с най-големия в своя клас визьор с висока степен на увеличение от приблизително 1.66x (0.83x приравнено към 35mm фотоапарат). Образът в него не се затъмнява снимане в серия. Предвиден е и нощен режим. Благодарение на използването на OLED технологията, при визьора е постигнат гладък образ с честота 120 кадъра в с екинда и минимално закъснение от под 0,005 секунди.

От Panasonic маркетират апарата като подходящ за снимане в дивата природа. Затова е поработено и върху неговата устойчивост. Новият Lumix има предно и задно шаси, отлети от магнезиева сплав. Също така той е устойчив не само на водни пръски и прах, но и на ниски температури до -10 градуса.

Lumix G9 предлага Bluetooth и Wi-Fi свързаност за незабавно споделяне на изображения. Поддръжката на Bluetooth 4.2 (наречен BLE: Bluetooth Low Energy) дава възможност за постоянна връзка със смартфон или таблет с минимална консумация на енергия.

2 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Цифрова фотография"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Lumix G9 е фотоапарат за снимане сред природата"    

абонамент за бюлетина