Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

TrueDepth – основно предимство на iPhone X пред Android-смартфоните

Новата технология за лицево разпознаване на Apple превръща компанията в лидер на технологичния пазар

05 октомври 2017
4269 прочитания
4 одобрения
11 неодобрения

Предната камера на iPhone X – TrueDepth, превръща Apple в лидер сред технологичните компании. Според анализатора на KGI Securities Мин-Чи Куо, цитиран от MacRumors, конкурентите ще успеят да възпроизведат технологията чак след 2,5 години.

1

Това ще осигури сериозен ръст на продажбите на iPhone на пазара на смартфони от високия клас през 2018-2019, като още до края на тази година Apple може да продаде около 35 милиона iPhone X, добави Мин-Чи Куо.

Камерата TrueDepth позволява на потребителите да използвате системата за отключване чрез лицево разпознаване - FaceID. Според слуховете, забавянето в пускането на продажбите на iPhone X се дължи именно на трудностите при нейното производство.

Анализаторът отбелязва още, че някои компании вече са представили своите технологии за лицево сканиране. В най-новите смартфони на Samsung има подобна система за защита, но тя работи на базата на 2D изображения на лицето и е по-малко сигурна, в сравнение с Face ID.

Apple представи новата система за защита по време на дебюта на iPhone X на 12-и септември. Тя се основава на метода на инфрачервеното сканиране, за да се създаде обемен модел на лицето на потребителя. Според представители на компанията, Face ID работи и на тъмно, а би разпознала собственика на смартфона дори ако той е с шапка.

4 одобрения
11 неодобрения
КОМЕНТАРИ ОТ  
абонамент за бюлетина