Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Ново мобилно приложение за хора с увреждания в Търново

Новата услуга е напълно безплатна и вече е налична

27 септември 2017
6111 прочитания
0 одобрения
0 неодобрения


Ново мобилно приложение улеснява административното обслужване на хората със слухови и говорни увреждания във Велико Търново.

С помощта на таблет и чрез специализиран софтуер, в реално време те ще могат да се свържат с преводач, който да насочва както тях, така и служителите към желаните административни услуги. Видеоконферентната връзка и жестомимичният превод значително оптимизират времето на работа с хората, страдащи от този тип увреждания.

Новата услуга е напълно безплатна и вече е налична в Центъра за услуги и информация на гражданите, намиращ се на партера в сградата на Община Велико Търново.

Общинската администрация в старопрестолния град остава сред водещите в България по дигитализиране на административното обслужване. Повишаването на качеството и бързината при работа с физически и юридически лица се превърна в ясно изразена тенденция.

С внедряването на нови електронни услуги Община Велико Търново разширява цялостно дигиталната платформа и отговаря адекватно на обявената политика за намаляване на административната тежест.

0 одобрения
0 неодобрения
КОМЕНТАРИ ОТ  
абонамент за бюлетина