Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Apple планира да промени начина, по който ползваме iPhone

Премиум устройството ще дойде с ново жестово командване, което ще замени бутона home. Екранът ще е по-издължен и ръбовете ще са заоблени.

01 септември 2017
3617 прочитания
2 одобрения
5 неодобрения

Apple променя начина, по който хората използват телефоните на компанията от ново поколение, като премахва бутона home и добави още възможности към флагмана, чиито фронт става екран. За намеренията на компанията разказва Bloomberg, след като журналисти от медията са разгледали изображения на новия смартфон.

Home беше ключът към iPhone, чиито дизайн не беше претърпявал съществени промени от 2007-ма, когато беше пуснат на пазара. Потребителите използват това копче, за да се върнат към приложенията, при задържане на пръста върху него се включва гласовия асистент Siri. А при повторно натискане, се превключва между различни екрани и приложения.

През септември Apple дебютира с три нови телефона iPhonе. Едно от тези устройства съдържа коренни промени и спокойно може да се нарече един от най-големите ъпдейти на компанията производител през последното десетилетие. С екран, който заема почти целия фронт на телефона, Apple направи стъпка към премахването на бутона home. Вече няма има дори негова цифрова версия – вместо това командването е изцяло с жестове.

За новия, висок клас iPhone, Apple предвижда по-издължен екран, заоблени ръбове и лента в горната част на екрана, където са разположени камерата, сензорите и новата антена. Понякога обаче, компанията чисто и просто тества различни дизайни и крайната версия на продукта се различава от предварителните модели. Дали тази практика остава в сила – от Apple не са пожелали да пояснят.

В доланата част на екрана има тънък софтуерен бар, вместо бутона home. Ако потребителят го придвижи към средата, ще отключи телефона. Когато пък е отворено дадено приложение, със същото движение може да се подават команди. От тази „изходна точка“ може да мине нагоре, да затваря приложения и да се върне към началния екран. Приложението се „засмуква“ обратно с помощта на анимация и се връща в иконката си. Мултифункционалният интерфейс е преработен така, че да изглежда като поредица от самостоятелни карти, които могат да бъдат сменяни, в сравнение с „тестето“ от карти при настоящите версии.

Размерът на новия модел ще е като този на iPhone 7, но с OLED екран, който е малко по-голям от този на iPhone 7 Plus (5.5 инча). Телефонът има симетрични тънки рамки по целия екран, а това ще рече, че зоната под екрана, където беше бутонът home, и зоната над екрана, където беше говорителят, са премахнати.

Новият екран е заоблен в краищата, за разлика от досегашните модели. Бутонът за включване е от дясно и е издължен, така че е лесно да се натисне, ако държите устройството с една ръка.

Това, че екранът е по-дълъг от този при iPhone 7 Plus, означава, че може да покаже повече от интернет страницата или в долното поле да излизат съобщения. Запазват се 6-те вертикални колони, при подреждането на приложенията.

OLED екранът, който ще видим в новия смартфон на Apple, възпроизвежда перфектно цветовете и когато дисплеят е черен, съвпада почти перфектно с вдлъбнатините на екрана и ръбовете. Но екранът остава плосък, както при досегашните телефони на произиводителя, а не извит по подобие на последните модели на Samsung.

Apple планира още два нови модела iPhone с екрани като при iPhone 7 и iPhone 7 Plus. Новите телефони ще бъдат показани за първи път през септември, наред с мултимедийния плеър Apple TV последните модели на смарт-часовниците Apple Watch.

2 одобрения
5 неодобрения
Още от рубрика "Джаджи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Apple планира да промени начина, по който ползваме iPhone"    

абонамент за бюлетина