Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Samsung изпреварва Apple с пускането на новите си смарт-часовници

Samsung пуска два нови смарт-часовника и безжични слушалки: Samsung Gear Sport, Gear Fit 2 Pro, и IconX 2018. Компанията работи върху приложенията за фитнес и здраве. Според анализатори - Fitbit и Garmin имат повод за притеснение.

31 август 2017
3202 прочитания
4 одобрения
1 неодобрение

Samsung пуска два смарт-часовника с фокус върху здравето и фитнеса, плюс безжични слушалки с инсталиран гласовия асистент Bixby. 

Трите нови продукта на южнокорейската компания са:

  • Унмният часовник Samsung Gear Sport Underwater

  • Фитнес гривната Gear Fit 2 Pro

  • Bезжичните слушалки The IconX 2018

Новият умен часовник на Samsung, Geat Sport Underwater

Samsung Gear е с 1.2 инча кръгъл тъч скрийн, въртящ се панел с различни опции и ще се предлага в синьо и черно.

Новата фитнес гривна Gear Fit 2

Gear Fit 2, пък е най-тънката фитнес гривна до момента на пазара, с правоъгълно лице. И двете устройства имат базовa водоустойчивост, която се означава условно до 50 метра и работят под операционната система нa Samsung – Tizen, конкурент на Android Wear на Google. Безжичните слушалки IconX 2018 са малки, свързват се с различни устройства и ще се борят за пазара на Apple - AirPods.

Безжичните слушалки IconX 2018

Функциите им се активират че чрез допир. Така може да се включи Bixby, асистентът на Samsung с изкуствен интелект, пуснат за първи път със смартфона Galaxy S8, в началото на годината.

Така Samsung прави сериозна заявка на пазара на носими устройства за фитнес и здраве. До сега, компанията е пускала приложението S Health, което позволява планиране на различни фитнес дейности, но и може да бъде вградено в серия носими.

С последната си стъпка, Samsung пое предизвикателството да се включи в редиците на водещите компании на пазара на носимите устройства, като Fitbit, Xiaomi и Apple. Партньорствата са част от новите продукти, обявени по време на изложението за потребителска електроника IFA в германската столица Берлин.

Samsung сключи сделка със Spotify, която позволява на потребителите на Gear Sport или Gear Fit 2 да свалят музика на устройствата и да я слушат офлайн. Така, те могат да излязат да бягат и да слушат музика, без да носят телефона си. Подобна възможност се предлагаше във версията на приложението за смартфони. За първи път тя се появява на носими устройства.

Добавянето на водоустойчивост до 50 метра на спартчасовниците, която е базова при стандартните, означава че с тях може да се плува (в басейни).

Макар че носимите устройства не оправдаха пазарните амбиции на производителите, Samsung започна да изостава от конкурентите си. За да се пребори на този фронт, през първата половина на годината компанията достави около 1.4 млн. носими устройства, което е ръст с около 90 на сто спрямо предходната, а пазарният й дял беше изчислен на 5.5 процента, по данни на IDC.

Samsung обяви продуктите си малко преди часовника от ново поколение на Apple, който според очакванията на ИТ общността зад Океана, ще бъде показан на планираното за септември технологично събитие на технологичния гигант.

Здравните приложения могат да спомогнат за ръст на пазара на носимите устройства

Когато преди седмица стана ясно, че Samsung планира пускането на новите носими устройства по време на IFA, шефът на мобилното направление на южнокорейската компания Ди Джей Кох, коментира за американския телевизионен канал CNBC, че ако Samsung успее да предложи „умен часовник, който следи всички данни, свързано със здравето ги предава, очакваме ръст на пазара“.

Според анализатори, фокусирането на Samsung върху здравето, ще е сериозно предизвикателство за Fitbit, Garmin и TomTom, които са се насочили сериозно към фитнеса.

„Няма две мнения, че смарт-часовника на швейцарската армия, който е „всичко за всеки“, не може да привлече потребителите. По всичко изглежда, че насочването към фитнес и здраве ще е успешен ход. Той сработи добре при Apple ," коментира пред CNBC Бен Ууд, главен анализатор от CCS Insight.

4 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Джаджи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Samsung изпреварва Apple с пускането на новите си смарт-часовници"    

абонамент за бюлетина