Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Pivotal, Vmware и Google започват сътрудничество в областта на контейнерите

Pivotal, VMware и Google обявиха партньорство, което според намеренията им трябва да улесни създаването, управлението и разполагането на мащабни проекти в контейнери

29 август 2017
4224 прочитания
1 одобрение
0 неодобрения


Компаниите ще използват набор от програми с отворен код и търговската подкрепа на различни партньори, за да предложат продукта на пазара. Google ще го предлага като част от Google Cloud Platform, докато Pivotal и VMware ще разчитат на търговските си отдели за продажбите, а Dell-EMC, (която е собственик на Pivotal и Vmware), по всяка вероятност ще го продават в пакет с хардуер.

Да започнем от разпределението на ролите: Google слага на масата Kubernetes, инструментът с отворен код за контейнери. Pivotal добавя Platform като услуга към Cloud Foundry, a VMware ще работи по управлението, за да тръгне всичко заедно.

Pivotal е получила правата да наименува новия продукт, който ще се казва Pivotal Container Service или PKS. Освен това компаниите ще развият услугата Kubernetes върху vSphere на VMware и облачната платформа на Google и тя ще бъде съвместима с Google Container Engine.

Всъщност, в основата на продукта е залегнал Kubo, софтуер за управление на контейнери с отворен код, чиито създатели са Google и Pivotal. Идеята при PKS е на основата на Cloud Foundry да създаде позната среда за разработчиците, свикнали да позлват Kubernetes.

VMware е основният слой за управление на контейнера, който позволява внедряване и командва жизнения му цикъл. Когато всичко сработи заедно, ще има продукт за контейнери, от корпоративен клас, с функционалности за създаване, внедряване и управление.

Вицепрезидентът по продуктов маркетинг на Google Cloud, Сам Рамжи каза, че миналата година, когато работел за Cloud Foundry Foundation, преди да дойде в Google, бил сигурен, че Cloud Foundry е най-лесният начин за правене на контейнери и че още тогава се мислело как да се интегрира с Kubernetes.

Междувременно, Джеймс Уотърс от Pivotal, виждал, че много големи клиенти използват инструментите на Google Cloud, наред с тези на Pivotal. В този набор липсвал само набиращия популярност Kubernetes.

Що се отнася до VMware, те пък били свидетели, че големите им клиенти си мислят повече за Cloud Foundry, като среда за развитие на контейнери, но точно тогава Kubernetes набрал популярност.

Всичко това, плюс връзките между трите компании, ги довело до идеята да завият нов продукт, а пускането му се очаква в последното тримесечие на годината.

1 одобрение
0 неодобрения
Още от рубрика "Софтуер"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Pivotal, Vmware и Google започват сътрудничество в областта на контейнерите"    

абонамент за бюлетина