Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Тим Кук: Новите работни места в центровете за данни са бъдещето на Америка

Големи американски технологични компании обръщат поглед към малките градове.

28 август 2017
1236 прочитания
0 коментара
2 одобрения
0 неодобрения

Apple ще инвестира поне 1.3 млрд. долара, в първата фаза на проект за изграждане на център за данни, това заяви Тим Кук, главният изпълнителен директор на компанията в четвъртък. По време на изказването си той подчерта, че Apple се стреми да „създаде бъдеще за всички“. 

Apple, както и други технологични компании, сред които Facebook, Microsoft и Google, ще изграждат център за данни около малкото градче Уауки ( с около 14 хил жители) в щата Айова, САЩ.

 Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук

Директорите на компании от Силициевата долина, поставят приоритета върху създаването на нови работни места в Америка и се опитват да намерят златната среда между очакванията на поддръжниците на президента Доналд Тръмп и по-либерално настроените специалисти от света на технологиите. 

Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг, заяви, че през тази година планира да посети различни части на Съединените щати, а компании кати Intel изпратиха до Белия дом новите си програми за фокусиране върху производствените мощности в страната. 

В началото на годината, Apple заяви намеренията си да създаде фонд с капитал от 1 млрд. долара, който да промотира високотехнологичната заетост в САЩ. В четвъртък Кук потвърди намеренията си и подчерта, че почти всеки продукт на Apple включва части, произведени в Америка. 

Центърът за данни в включен в плановете на Apple да удвои печалбата си от продажба на софтуер и услуги до 2020-та. Корпорацията вече е създала над 10 000 работни места в Айова, а наетите са главно програмисти. 

Новият център ще работи по услуги като Siri, iMessage и Apple Music и ще започне работа през 2020-та. 

Центърът за данни на Apple в Айова е с площ 121 920кв. м. (400 000 кв. Фута). Щатът не е избран случайно – там оперират 30 доставчици на компанията, сред които компании 3M и Qorvo. Независимо от вярата на Кук в бъдещето на подобни центове, идеята има и немалко критици. Те се позовават основно на упадъка на малките населени места, след като балонът с цените на имотите се спука през 2008-ма.

2 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Бизнес"
КОМЕНТАРИ ОТ  
КОМЕНТАРИ
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Тим Кук: Новите работни места в центровете за данни са бъдещето на Америка"    

абонамент за бюлетина