Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Капаните на пазара на киберсигурност: прехвалени и лоши продукти

При положение, че има свръхпредлагане на нови продукти, трудно можем да сме сигурни, че купуваме това, което ни трябва

18 август 2017
4614 прочитания
9 одобрения
1 неодобрение
Заплахите за киберсигурността се увеличават, а това може да доведе до милиони загуби за неподготвените компании и да ги изложи пред опасност от хакване. 
Не става въпрос за нова версия на рансъмуер, а за индустрията, предлагаща сигурност.
По ирония, дистрибуторите продават, но маркетингът, който използват, понякога не информира или заблуждава клиентите и те са по-малко защитени, отколкото си мислят. Това са заявили пред PC World няколко мениджъри в компании, които наскоро са си закупили защитни програми. 
„Има много вейпъуеър“, казва Деймиан Финол, мениджър по сигурността в голяма интернет компания. Предлагат много продукти, които имат преувеличени качества“. 
За някои дистрибутори целта е да продадат, а не да гарантират сигурност, категорични са ИТ мениджъри. За да затворят сделка, някои търговци да склонни да обещават функции, които ще бъдат добавени към продукта, но това така и не се случва. А това затруднява клиентите  впоследствие. 
„Отнема много време и инвестиции, за да се намерят правилните продукти“, казва мартин Фишер, мениджър по информационната сигурност на болницата в Атланта, САЩ. „Плашещо е, ако си помислим, че голяма част от тези програми не вършат това, за което са купени“. 
Да се ориентираш в пазара на продукти за сигурност, никога не е било по-трудно, твърдят администраторите. Ако посетите някое тематично изложение, ще се натъкнете на хиляди фирми, които предлагат антивирусен софтуер, мрежови продукти тип и т.н.
От изседователската компания Gartner, коментират, че световният пазар на подобни продукти за 2016-та е 81.6 млрд. долара, а очакванията са продажбите да се увеличават. 
Но да се определи кои продукти наистина си заслужават цената, не е лесно. Особено, когато търговците превъзнасят предлаганата от тях технология. 
„Много хора имат страхотни идеи“, казва Куентин Тейлър, директор по информационната сигурност в  Canon EMEA. „После, сядаме и си блъскаме главите: Това работи ли наистина? Как се инсталира? 
Според ИТ-тата основният проблем с някои продукти е, че веднъж инсталирани, те трудно могат да се използват или въобще не могат да сработят с останалите продукти. Често дистрибуторите се свързват с клиентите само за подновяване на договора – а не, за да им помогнат  в ползването на продукта. 
Някои търговци си признават пропуска и казват, че са пропуснали възможността да осъществят адекватна поддръжка. 
Продуктите, които не се представят добре, също така водат и до загуби. От корпоративния сектор коментират, че лицензите за продукти за информационна сигурност, може да стигне и до 1 млн. долара, но търговците често си представят, че бюджетът на фирмите е безкраен. 
9 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Софтуер"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Капаните на пазара на киберсигурност: прехвалени и лоши продукти"



    

абонамент за бюлетина