Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Медиците в университета CWRU ще се учат на виртуални тела

Най-голямото предизвикателство пред ИТ отдела се оказва инфраструктурата

15 август 2017
3624 прочитания
2 одобрения
0 неодобрения
Сю Уоркман, CIO в университета Case Western Reserve (CWRU), не е очарована от опита си с виртуалната реалност. 
“Слагаш си очилата и данните излизат пред погледа ти, но сяшаш двете ти очи разботят по отделно, а не заедно. Не е много реалистично, а плюс това се чувстваш замаян”, така тя обобщава опита си. 
Когато през 2014-та Мicrosoft поканили мениджъри от клиниката в Клийвланд и нейния университет, за да демонстрират своето устройство за “смесена реалност” HoloLens, тя имала по-големи очаквания. От друга страна, признава, че HoloLens може да допринесе за развитието на университета. 
“Съвместно с клиниката в Клийвланд, строим кампус за медицинско образование”, разказва Уоркман. “Той е включва сграда с обща площ от  485 000 кв. фута (147 828 кв.м.) и трябва да бъде готов до 2019-та. Там ще се помещават нашият медицински, сестрински и стоматологичен университет, както и медицински колеж”.
Но ръководството не иска да прави дисекционни в сградата. Затова Уоркман трябвало да намери начин как да се преподава медицина без трупове и дисекционни. Устройството за смесена реалност HoloLens може да визуализира подобни 3D образи в учебната зала, а студентите могат да ги видят от всички ъгли. 
До сега, според Уоркман, HoloLens не представлява голямо предизвикателство за ИТ ресурсите на университета. 
“Очилата на практика са компютър с Windows 10. Използвате Unity, за разработката на приложенията,” пояснява тя. Не ви трябва пространство докато разработвате приложенията, защото данните се компресират и така ги изпращате до устройството. В момента използваме Microsoft Azure за разработка на приложенията, които ползваме. Но това не е проблем,” допълва  Уоркман. 
Според нея най-голямото предизвикателство е свързано с инфраструктурата и по-специално - Wi-Fi. затова там са концентрирани основните усилия на ИТ отдела.
Това, което тя констатира, е че устройствата се свързват с първата точка за достъп и поддържат тази връзка, дори ако има възможност за прехвърляне към друга, с повече капацитет. “Ако в една зала имате 30 човека, всички те може да се окажат свързани към една и съща безжична мрежа. Или пък може да има 5 мрежи, но всички да се свържат към две от тях” Разбира се, това не е проблем само при HoloLens. Случва се често в библиотеки или общежития, където студентите ползват безживен интернет”.
До тук, Уоркман не е разглеждала сигурността като потенциален проблем, защото не са правени тестове с данни на пациенти. 
2 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Хардуер"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Медиците в университета CWRU ще се учат на виртуални тела"    

абонамент за бюлетина