Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Boeing ще използват AR при производството на сателити

Boeing са си направили собствен инструмент за добавена реалност, използвайки закупен набор за разработка на софтуер (SDK)

15 август 2017
3362 прочитания
1 одобрение
0 неодобрения
 
Гигантът в самолетостроенето Boeing експериментира вече 30 години с добавената реалност. В края на 80-те, разработчиците на комапнията са си служили с очила, които показват двуизмерно изображение на електропроектите. Преди 6 години, започна по-нов проект в предприятието за сателити, което се намира в Ел Сегундо, Калиф. 
“Правим пилотни устройства, базирани на AR, за да преценим дали да приложим по-широко тази технология”, коментира главният технически директор на Boeing Пол Дейвис и допълва: “Включително, мислим и каква да е концепцията – дали работниците ни да използват таблети или да слагат очила? Опитваме се да измислим начина, по който да свържем тези системи с останалите. Голямата цел, поне за отдела, който ръководя е да намалим времето на производствения цикъл, а лед това – да повишим качеството (на устройствата)”.
Boeing са си направили собствен инструмент за добавена реалност, използвайки закупен набор за разработка на софтуер (SDK). С негова помощ, работниците на комапнията, които сглобяват продуктите (в този случай – сателити), могат да получават инструкции, докато работят. “В някои случаи това може да е ръководство как да направим нещо”, казва Дейвис. 
3D моделът се взема от CAD файловете, създадени с програмите за проектиране на  продуктите. Дейвис уточнава, че понякога има и двуизмерни технически инструкции, които водят към 3D-то и че те също се добавят към симулацията”. 
Едно от най-големите предизвикателства пред ИТ отдела е свързаването ан новите устройства към мрежата: “Изискванията за сигурност – за това, което позволяваме в мрежата – са много строги”, категоричен е Дейвис. “Когато купуваме нови устройства от произиводители, като шлемове, очила и т.н.  – ако те не поддържат версията на Windows, на която сме, няма да бъдат свързани към мрежата. А тези, които я поддържат – минават преглед. А ИТ отделът назначава нови хора, които имат опит с мобилни устройства. 
Дейвис набляга на това, че Boeing още е във фазата на пилотния проект. Нямаме проучвания за икономическата ефективност (ROI) и нямаме претенцията, че ще спестим време, пари или нещо подобно,” категоричен е той: “Целта, на този етап, е да се научим и да преценим как да внедрим технологията в по-голям мащаб. Правили сме анализи и проучвания и знаем, че след време, може да очакваме повишаване на ефективността на производството”.
1 одобрение
0 неодобрения
Още от рубрика "Хардуер"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Boeing ще използват AR при производството на сателити"    

абонамент за бюлетина