“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

»зкуствени€т интелект на Google спаси жена при семеен скандал

10 юли 2017
8084 прочитани€
10 одобрени€
5 неодобрени€

√ласово управл€вано домашно устройство Google Home самосто€телно е повикало полици€ в резултат на семеен скандал, който е могъл да прерасне в насилие. ћашината е предавала на живо звуци от караницата. —поред органите на реда устройството е спасило жената, към ко€то мъжът насочил пистолет.

—кандалът е започнал в дома на ≈дуардо Ѕарос в град јлбакърки, в щата Ќю ћексико, —јў, където освен жената е присъствала и т€хната дъщер€. ѕо време на пререканието мъжът попитал жената „“и ли извика шерифите“, което е било възприето от Google Home като команда. ”стройството набрало автоматично спешни€ номер 911 и операторът чул случващото се.

Google Home и Amazon Echo Dot

 ъм дома на двойката бил изпратен екип на специалните части. —лед н€колко часа преговори те успели да задържат Ѕарос. “ой е обвинен в притежание на огнестрелно оръжие, насилие и задържане на лице против вол€та му. —поред говорител на полици€та жената е пострадала леко, като не се е наложило хоспитализиране.

“ова не е единствени€т подобен случай, при който умно домашно устройство помага на полици€та. ѕрез декември 2016 г. полици€та в щата јрканзас поиска от Amazon да предостави записи от сво€ продукт Echo. “е б€ха необходими за разследване на смъртта мъж по време на нощно празненство. ѕървоначално компани€та отказа да предостав€ данните, но през март 2017 г. от там размислиха и записите б€ха предоставени на полици€та.

10 одобрени€
5 неодобрени€
ќще от рубрика "Ћюбопитно"
 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  
“р€бва да сте регистриран потребител, за да коментирате стати€та
"»зкуствени€т интелект на Google спаси жена при семеен скандал"    

абонамент за бюлетина