Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Най-добрият и актуален безплатен софтуер

Безплатните програми са стожер на десктоп системите от десетилетия, а предложенията стават все по-мощни и удивителни

04 юли 2017
7965 прочитания
17 одобрения
1 неодобрение
Страница 1 от 2

В съвременния свят на мобилни технологии Windows, Linux и macOS не получават вниманието, което някога получаваха. Но все още не сме изоставили десктоп машините.

Истинската работа (включително, забавленията) на компютрите изисква пълна настолна система. А за да се извлече максимума, е необходим софтуер; ако е безплатен и качествен – още по-добре! 


Прочетете още: Платени приложения стават безплатни всяка седмица в Google Play Store


Безплатните програми са стожер на десктоп системите от десетилетия, а предложенията стават все по-мощни и удивителни. И тъй като в съвремието РС се съревновава със смартфоните, за нас потребителите се оформя океан от възможности. Но преди да пристъпим към същината, нека направим няколко важни уточнения:

- За да избегнем т. нар. крапуеър (ненужни програми, които са скрити зад куп опции в инсталатора на безплатен софтуер), линковете които ще получите по-долу, са с директна връзка към разработчика.

- Долупосочения софтуер задължително има Windows-базирана версия, а ако е налична друга ОС, тя ще е спомената в описанието.

- Нарочно сме избегнали програмите, които акцентират на рекламите, но сме оставили случаите, където дадения софтуер няма друга версия освен такава показваща реклами.

- Настоящата компилация изключва популярните и до болка познати безплатни програми, като Audacity, Dropbox, CCleaner, Skype, Google Hangouts, Thunderbird, ZoneAlarm, ImgBurn, GIMP и т.н, и т.н.  

- И в крайна сметка... Ами, нека да започваме!

LMMS (Windows, macOS, Linux)
Не искате да давате пари за Pro Tools или дори Garageband? Тази безплатна програмка работи на всички десктоп ОСи и ще ви помогне да създавате музикални шедьоври за нула време.EaseUS Todo Backup Free (Windows)
Бекъп не винаги е бил за изпращането на всевъзможни данни сред облака. EaseUS Todo набляга на старостилен принцип, при който можете да клонирате целият си HDD или конкретен дял. Оттам насетне, имате възможност за моментално възстановяване на файлове, а можете и регулярно да проверявате бекъпа си за счупени данни.SlimCleaner Free (Windows)
Софтуернната поддръжка на РС е самотен, труден, бавен и най-вече, досаден процес. SlimCleaner набляга на решаването на проблеми, посредством съвкупност от съвети и данни на голямото РС общество. Всъщност, системата работи толкова ефективно и лесно, че направо не е за вярване.Nylas Mail (Windows, macOS, Linux)
Направете си Nylas ID и този минималистичен десктоп софтуер ще се превърне в главният мениджър за всичко що е свързано с Gmail, Office 365, iCloud и IMAP мейл акаунти. Предлага единна входяща кутия, емоджита, търсачка, Undo Send опция, че даже и плъг-ин-и за всеки вкус.SPAMfighter (Windows, macOS)
Ако сте заложили на десктоп имейл клиент като Outlook, Thunderbird или Windows Mail, вероятно не сте доволни от филтрирането на спама – особено когато става въпрос за POP3 имейл акаунти. Интересното е, че SPAMfigher работят директно с Microsoft за възможно най-ефективен резултат срещу борбата със спама. И им се получава.

Имайте предвид, че Windows версията е напълно безплатна за домашна употреба, но macOS версията е безплатна само първите 10 дни след инсталирането.TinyWall (Windows)
Създаден да подобри, а не да замести вградената защитна стена на Windows, TinyWall прави всичко необходимо да заздрави защитата ви срещу атаки. Всъщност, TinyWall ще блокира по подразбиране цялата ви комуникация, освен ако изрично не позволите на съответните програми да работят.17 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Полезни програми"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Най-добрият и актуален безплатен софтуер"    

абонамент за бюлетина