Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Започват да произвеждат Elbrus 101-PC

RosElectronics обяви старта на производството на тестова партида от компютрите

09 юни 2017
4653 прочитания
15 одобрения
5 неодобрения

Elbrus 101-PC

Етикети

RosElectronics обяви старта на производството на тестова партида от компютри Elbrus 101-PC. Моделът е предназначен за работа в правителствени отдели, частни компании и промишлени предприятия.

Elbrus 101-PC е първата компютърна конфигурация, разработена на базата на микропроцесор Elbrus-1C +, с интегрирана 3D графика. В процесора е вградена кеш памет от второ ниво с обем 2MB, а шестте изчислителни блока могат да изпълняват по 4 операции с единична точност в секунда.

Elbrus-1C + се явява първият процесор с архитектура Elbrus, в който е реализирано динамично управление от операционната система на честотата и напрежението на ядрото.

Идеята е с него да се управляват различни производства, да се ползва в бордови изчислителни системи в транспорта, като персонален терминал и в мрежови системи за съхранение на данни (NAS).

Очакванията са стартирането на производството на Elbrus 101-PC да е на по-ниска цена и по този начин да се използва дори и в таблети.

От RosElectronics планират тестова партида от 50 компютри, която да е готова другия месец. Масовото производство пък ще започне в началото на 2018 г., съобщават руските издания.

15 одобрения
5 неодобрения
КОМЕНТАРИ ОТ  
абонамент за бюлетина