Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Linus Torvalds анонсира третия RC на Linux 4.12 Kernel

Цикълът на разработка на Linux 4.12 kernel серията все още е в ранна фаза и се очакват около 4 подобни Release Candidate (RC) версии през идните седмици

29 май 2017
4487 прочитания
6 одобрения
1 неодобрение

Linus Torvalds обяви пускането на третия RC (Release Candidate) на предстоящата Linux 4.12 kernel серия.

Според Torvalds, разработката на Linux kernel 4.12 продължава да върви добре, а пуснатия през уикенда трети Release Candidate е до голяма степен нормален пач състоящ се основно от обновени GPU, SCSI, NVME, TTY и Block драйвери, а останалото съдържание е разделено между промени в мрежовите стакове, core kernel, header файлове, XFS и arch подобрения. Най-голямата промяна е документно обновление с конвертирането на Intel pstate документите в RST формат.

Цикълът на разработка на Linux 4.12 kernel серията все още е в ранна фаза и се очакват около 4 подобни Release Candidate (RC) версии през идните седмици, което означава, че завършената версия би трябвало да се появи в началото на юли тази година.

До тогава можете да помогнете с тестовете като свалите, компилирате и инсталирате Linux kernel 4.12 Release Candidate 3 от kernel.org. все пак е добре да не заменяте стабилното си ядро с тази версия, нито пък да я използвате като основан работна. 

6 одобрения
1 неодобрение
Още от рубрика "Операционни системи"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Linus Torvalds анонсира третия RC на Linux 4.12 Kernel"    

абонамент за бюлетина