Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Българските отбори излизат на пистата на Shell Eco-marathon

В десетата година от първото българско участие в Shell Eco-marathon Европа България ще бъде представена в Лондон с три отбора

25 май 2017
3841 прочитания
2 одобрения
0 неодобрения

Българските студенти и ученици в Shell Eco-marathon 2017 започват днес своето участие в европейското състезание за енергийна ефективност и иновации в транспорта. Отборите от България преминаха финалните тестове и обиколки на пистата с цел настройване на автомобилите, преди началото на официалните състезания в различните категории.

В десетата година от първото българско участие в Shell Eco-marathon Европа България ще бъде представена в Лондон с три отбора. Това са екипът на Техническия университет в София, който ще се състезава в категорията „Градски тип“ с водородна горивна клетка, и двата български тима в другата категория на състезанието – „Прототипи“ с електрическа батерия, които са на Русенския университет „Ангел Кънчев“ и на Професионалната гимназия по селско, горско стопанство и туризъм „Н.Й. Вапцаров“ – гр. Чепеларе. Техните автомобили бяха представени на специално събитие за медиите в столицата на 9 май. 

Общо 178 ученически и студентски екипи от 28 държави в Европа се състезават с тях на прочутата писта в Лондон. Надпреварата предизвиква учениците да изпитат границите на енергийната ефективност, като изминат най-голямо разстояние с минимален разход на енергия.

Shell Eco-marathon е част от „Изгради бъдещето“ – международен фестивал на иновативните енергийни идеи и изобретения. Теренът в олимпийския парк „Куин Елизабет“ ще бъде преобразуван в три тематични зони, където студенти, предприемачи и лидери в индустрията ще се съберат, за да изследват как би изглеждало пътешествието към  енергийно бъдеще с по-малко въглеродни емисии. 

2 одобрения
0 неодобрения
Още от рубрика "Любопитно"
КОМЕНТАРИ ОТ  
Трябва да сте регистриран потребител, за да коментирате статията
"Българските отбори излизат на пистата на Shell Eco-marathon"    

абонамент за бюлетина