Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах

Да преборим жегата с Fractal Design Celsius S36

FD Celsius S36 е крачка напред в еволюцията на AIO охлажданията. То притежава отлични способности и иновации, с които ще преборите топлината на вашия процесор или GPU, но не е лишено от детски болести.

12 май 2017
5965 прочитания
9 одобрения
0 неодобрения
Страница 1 от 6

Автор: Денислав Славчев

В последните години, водните охлаждания от типа AIO (всичко в едно), бележат все по-нарастващ интерес сред PC потребителите. И това е напълно в реда на нещата, защото отделяната топлина от компютърните компоненти, като процесори и графични карти, остава непроменена. За сметка на това, потребителите стават все по-взискателни. Някак си не е нормално през 21-ви век, компютърът ти да генерира дразнещ шумов фон, а когато го натовариш с някаква сериозна задача, да имаш усещането, че си попаднал в центъра на въздушен бой от втората световна  война.  Разбира се, предлагат се и чудесни въздушни охлаждания на пазара, но те вече се намират на предела на своите възможности и производителите започнаха да търсят алтернативни решения. Това накара доста компании, да разширят продуктовите си портфолиа и наред с въздушните охлаждания, предлагат и AIO водни охлаждания. Само до преди десетилетие, водното охлаждане за компютър беше „мръсно наименование”, неразривно свързано с овърклока. Тогава липсваха, подобни решения и единствено се предлагаха отделни компоненти, а някои компании предлагаха (като например Asetek) и комплекти за самостоятелно сглобяване. Както и да е, тези времена отдавна отминаха и в момента на пазара има доста голямо разнообразие от AIO водни охлаждания, което постоянно се обновява и разширява с нови модели.
Не безизвестната шведска компания Fractal Design, която е производител на компютърни шасита, захранвания и охлаждания, е винаги била на гребена на вълната и след дебюта преди две години на известната и серия AIO охлаждания Kelvin, дойде ред на следващата серия Celsius, която вече е факт. За момента, серията Celsius е представена от два модела – Celsius S24 и Celsius S36. Както сочи обозначението, става въпроса за модели с 240 mm радиатор (2x120 mm вентилатори) и с 360 mm (3x120 mm).  В това ревю ще ви запознаем с най-големият модел от линията, а именно Celsius S36. Но преди да продължим с детайлното му представяне, нека да видим спецификациите му.
Спецификации на Fractal Design Celsius S36

9 одобрения
0 неодобрения
КОМЕНТАРИ ОТ  
абонамент за бюлетина