“ози сайт използва бисквитки (cookies). јко желаете можете да научите повече тук. –азбрах

—едмо издание на »“ състезанието Дјз мога тук и сегаУ

—ъстезателните направлени€, в които учениците се състезаваха, са Дѕрезентаци€У, Д¬идеоклиповеУ, Д√рафичен дизайнУ, Д–едизайн на уеб сайтове с PhotoshopУ, Д‘отографи€У, ДѕрограмиранеУ, ДFront-end DevelopmentУ и ДLinux системна администраци€У.

24 април 2017
3028 прочитани€
3 одобрени€
0 неодобрени€

ѕрез уикенда в ƒевин се проведе седмото издание на най-мащабното национално състезание по »“, информатика и визуални изкуства в Ѕългари€ – „јз мога - тук и сега“. —ъстезанието се провежда от 2010 г. насам, като тази година взеха участие повече от 300 участници от над 74 училища от общо 37 населени места в страната. ¬сички те имаха предизвикателството в силно конкурентни услови€ да демонстрират умени€та си за работа с компютърно базирани технологии и да реализират проекти от творчески характер.

—ъстезателните направлени€, в които учениците се състезаваха, са „ѕрезентац舓, „¬идеоклипове“, „√рафичен дизайн“, „–едизайн на уеб сайтове с Photoshop“, „‘отограф舓, „ѕрограмиране“, „Front-end Development“ и „Linux системна администрац舓. «а участието в състезанието не се заплаща такса, като всички материали, лекции и дискусии са напълно безплатни, благодарение на подкрепата от при€телите на гол€мото семейство на „јз мога – тук и сега“.

ѕреподаватели на учениците, както и експерти в едни от най-големите »“ компании и успешни стартъпи в Ѕългари€, взеха участие и менторстваха в състезанието. 16-членно жури оцен€ваше състезателите и отлъчи победителите. —ред менторите и журито б€ха Ќикола ¬ълчанов (ѕрограмиста јƒ), —ветлин Ќаков (—офтуерен университет), ≈лена ћаринова (ћусала софт), ћартин ѕетков (Kiwi Design), Ѕа€р Ѕекир (»зпити.нет), √еорги ћалчев (Xplora),  остадин Ѕашев (”ебкод), √еорги ’ристулев (Web Direct) и др.

3 одобрени€
0 неодобрени€
 ќћ≈Ќ“ј–» ќ“  
абонамент за бюлетина